Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak Ekonomija Vanjska trgovina Bosne i Hercegovine u prvih pet mjeseci 2004. godine.

Vanjska trgovina Bosne i Hercegovine u prvih pet mjeseci 2004. godine.

E-mail Ispis PDF

Bosna i Hercegovina u prvih pet mjeseci 2004. godine zabilježila rast izvoza od 14,13 procenata u odnosu na prvih pet mjeseci 2003. godine. Po prvi put u Bosni i Hercegovini je zabilježeno petomjesečno povećanje izvoza koje je veće od povećanja uvoza za 26, 4 miliona KM.

Sve većom otvorenošću bosanskohercegovačke ekonomije,  informacije o spoljnotrgovinskoj razmjeni Bosne i Hercegovine, postaju sve značajnije sredstvo za planiranje i razvoj poslovanja. Informacije o promjenama u strukturama izvoza i uvoza ukazuju na stanje bosanskohercegovačke ekonomije, te daju mogućnost procjenjivanja trenutnog i budućeg položaja privatnog sektora u Bosni i Hercegovini.

Prema podacima Centralne Banke u periodu januar – maj 2004. godine ukupan izvoz proizvoda iz BiH je iznosio 1,021 miliona KM, što je za 14,13 procenata veći izvoz nego u periodu januar – maj 2003. godine. U prvih pet mjeseci bosanska ekonomija je zabilježila neto povećanje izvoza u iznosu od 126,5 miliona KM. U istom periodu uvoz proizvoda porastao je za 3,4 procenta (povećanje od 100,1 miliona KM). U periodu januar – maj 2004. godine Bosna i Hercegovina je po prvi put zabilježila dodatno povećanje izvoza koje je veće od dodatnog povećanja uvoza za 26,4 miliona KM. Više

 

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI