Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak Dokumenti Dokumenti ISPUNJAVANJE ZAHTJEVA IZ GRAĐANSKE PLATFORME: Da li će 2009. godina biti prekretnica u borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti?

ISPUNJAVANJE ZAHTJEVA IZ GRAĐANSKE PLATFORME: Da li će 2009. godina biti prekretnica u borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti?

E-mail Ispis PDF

U cilju podrške naporima civilnog društva da osiguraju funkcionisanje modernog sistema socijalne sigurnosti koji će biti u stanju garantovati socijalni minimum i socijalnu sigurnost svim stanovnicima Bosne i Hercegovine, ALDI u.g. je objavio rezultate istraživanja o mogućnostima ispunjavanja zahtjeva postavljenih u Građanskoj platformi. U ovom izvještaju prezentirani su rezultati analize trenutne i očekivane javne potrošnje na socijalni sektor sa aspekta mogućih opcija na provođenju strukturne reforme u socijalnom sektoru u Bosni i Hercegovini. Izvještaj detaljno poredi javnu potrosnju u BiH sa potrosnjom u zemljama EU posebno u odnosu na Kraljevinu Švedsku, Saveznu Republiku Njemačku, Veliku Britaniju i Kraljevinu Španiju.

Download cijeli dokument
PDF (345 KB) Novembar 2007
Saopstenje PDF (105 KB)
 

Obrazovanje odraslih

 analiza 

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI