Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak Razvoj poduzetnika i malih farmera u okviru procesa Europskih integracija Posjeta ZZ «Gradiška» iz Gradiške, Udruženju voćara «Voćar» iz Žepča i UPP «Zelena Dolina» iz Žepča

Posjeta ZZ «Gradiška» iz Gradiške, Udruženju voćara «Voćar» iz Žepča i UPP «Zelena Dolina» iz Žepča

E-mail Ispis PDF

Udruženje voćara «Voćar» iz Žepča je osnovano 2003 godine i ima 20 članova osnivača udruženja koji se uglavnom bave voćarskom proizvodnjom. Osnovni cilj udruženja je razvijanje voćarstva i povećanje površina pod plantažnim voćnjacima na principu guste sadnje.

Udruženje poljoprivrednih proizvođača «Zlatna Dolina» iz Žepča je osnovano 2003 i u svom članstvu ima 80 poljoprivrednih proizvođača. Osnovna djelatnost udruženja je jačanje poljoprivredne proizvodnje posebno razvoj stočarstva, otkup i plasman mlijeka.

Plan udruženja je da svi individualni proizvođači sa područja općine Žepče realizuju otkup mlijeka i naplatu preko udruženja. Udruženje «Zlatna Dolina» trenutno ima dvije otkupne stanice za mlijeko a u planu je instaliranje laktofriza za jos dvije otkupne stanice.

Predstavnici ALDI-a su predstavili projekat i dogovorili buduću suradnju sa predstavnicima zadruge «Gradiška» i udruženja «Voćar» i «Zlatna Dolina».

 

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI