Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak Vijesti Vijesti ”Memorandum o saradnji” na implementaciji Pilot Start-up programa

”Memorandum o saradnji” na implementaciji Pilot Start-up programa

E-mail Ispis PDF

dec2016_x

Danas je u Goraždu, u Biznis centru, upriličeno potpisivanje ”Memorandum o saradnji” na implementaciji Pilot Start-up programa između zainteresovanih strana, čime je ozvaničen početak implementacije navedenog programa.

Potpisnici ”Memoranduma o saradnji” i učesnici u realizaciji Start-up programa su: Ministarstvo privrede BPK Goražde, Općina Goražde, JU Služba za zapošljavanje BPK Goražde, Privredna komora BPK Goražde, Obrtnička komora BPK Goražde, Udruženje poslodavaca BPK Goražde, Udruženje ALDI i OXFAM ured u BiH.

Program se implementira u okviru projekta „Gorazde zona unaprijedjenog poslovanja“ koji finansira EU te uz tehnicku i finansijsku podrsku projekta „Inkluzivni lanci vrijednosti za odrzivi razvoj ruralnih podrucja u Bosni i Hercegovini i Albaniji“, finanisran od strane Intesa SanPoalo Banke iz Italije.

Start-up program je zamišljen da podrži razvoj poslovnih ideja (fokus na uočene prilike), registraciju biznisa, rad u prvim mjesecima rada, obuku i mentoring podršku do momenta sazrijevanja.

Ciljna grupa Start-up programa, su potencijalni poduzetnici (18-35 godina starosti), odnosno osobe koje već imaju namjeru da se bave poduzetništvom sa šireg područja Goražde (BPK).

Program ne cilja isključivo na nezaposlene osobe, već na mlade osobe sa šireg područja Goražda (BPK), koje su zainteresovane da započnu biznis.

Neki od mogućih sektora predviđenih za započinjanje biznisa su: IT sektor kao brzorastući sektor u BiH i regiji, sektor malih biznisa koji bi zadovoljili potrebe postojećih većih firmi, sektor biznisa vezanih za potrebe u turističkoj djelatnosti, agrobiznis, te druge prepoznate prilike u ostalim sektorima.

dec2016

Za najbolje kandidate su predviđena Start-up sredstva za započinjanje biznisa, a ukupan fond

iznosi 15.000 KM. Od učesnika se očekuje finansijska participacija (kotizacija) za učešće u

programu u iznosu od 50,00KM po učesniku.

Za prijavu je potrebno ispuniti Obrazac koji je dostupan u prostorijama ALDI-a ili na web stranici www.aldi.ba. Javni poziv za prijave je otvoren od 15.12.2016. do 30.12.2016. godine. Prijave se šalju na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , putem pošte (Udruženje ALDI, Panorama bb., 73 000 Goražde) ili direktno u prostorijama Udruženja ALDI, gdje se takođe mogu dobiti sve dodatne informacije.

Composed with the HTML instant editor. Please purchase a HTMLG license to stop adding promotional messages to the edited documents.

Ažurirano ( Srijeda, 08 Februar 2017 11:35 )  

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI