Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak Vijesti Vijesti Aldi Goražde sa partnerima dobitnik granta

Aldi Goražde sa partnerima dobitnik granta

E-mail Ispis PDF

1

UDRUŽENJE ALDI GORAŽDE ZAJEDNO SA OPĆINOM GORAŽDE I LOKALNIM PARTNERIMA DOBITNIK GRANT SREDSTAVA U OKVIRU PROJEKTA: "PODRŠKA LOKALNIM PARTNERIMA ZA ZAPOŠLJAVANJE U BIH" KOJI FINANSIRA EU, A PROVODI MEĐUNARODNA ORGANIZACIJA RADA (ILO).

Predstavnici Udruženja ALDI Goražde i Općine Goražde su u ponedjeljak 27.03.2017. godine u prostorijama Delegacije EU u BiH prisustvovali svečanoj ceremoniji dodjele certifikata o dobitku granta u okviru Projekta: „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH'' koji finansira EU, a provodi međunarodna organizacija rada (ILO).

Cilj projekta je da se kroz institucionalizaciju partnerstava poveća zaposlenost i stvore nova radna mjesta primarno za socijalno ugrožene kategorije stanovništva uključujući žene, mlade, manjinske zajednice, povratnike, interno raseljena lica i teško zapošljive osobe.

2

Partnerstvima će za provođenje njihovih aktivnosti, to jest za provođenje aktivnih mjera na tržištu rada, biti pružena kako finansijska podrška u obliku grantova u iznosima od 150.000 do 200.000 eura tako i tehničko-savjetodavna podrška koju će im ILO pružati tokom cijelog provođenja projekta uključujući i osam ciklusa obuke.

Prisutnima su se obratili ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije i specijalnog predstavnika EU u BiH, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, direktor ILO Ureda Budimpešta Antonia Graziosia te predstavnici lokalnog partnerstva.

Ažurirano ( Srijeda, 29 Mart 2017 13:38 )  

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI