Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak Vijesti Vijesti „SISTEMSKO UREĐENJE PRAKTIČNE NASTAVE – ŠANSA ZA POSLODAVCE“

„SISTEMSKO UREĐENJE PRAKTIČNE NASTAVE – ŠANSA ZA POSLODAVCE“

E-mail Ispis PDF

1

NA OKRUGLOM STOLU „SISTEMSKO UREĐENJE PRAKTIČNE NASTAVE – ŠANSA ZA POSLODAVCE“ POTVRĐENA NEOPHODNOST IZRADE PRAVILNIKA O PRAKTIČNOJ NASTAVI

Na Okruglom stolu „Sistemsko uređenje praktične nastave – Šansa za poslodavce“, koji je održan u petak 20.10.2017.godine u Hotelu „Behar“ diskutovalo se o ulozi i značaju sistemskog uređenja praktične nastave kroz saradnju partnera iz javnog i privatnog sektora, u cilju harmonizacije sistema obrazovanja sa potrebama privrede.

Pored toga, naglašeno je da inputi dobiveni od stane poslodavaca, te njihova motivacija za uključivanje u projekat, predstavljaju podjednako bitne alate za realizaciju cjelokupnog procesa organizacije praktične nastave. Iz tog razloga izuzetno je važno pružiti podršku i stvoriti jednoobrazan pristup svim akterima koji će učestvovati u sistemu praktične nastave.

2
Jedan od zaključaka koji je proizašao sa pomenutog skupa jeste neophodnost izrade Pravilnika o praktičnoj nastavi, koji predstavlja prvi korak u rješavanju problema neuređenosti praktične nastave.
Okrugli sto organizovan je u sklopu projekta: „Podrška malim i srednjim preduzećima u aktivnijem uključivanju u proces organizacije praktične nastave“ koji se provodi u okviru programa Erasmus Plus, a finansira od strane EU. Provodi se u tri zemlje: Italija, Bosna i Hercegovina i Njemačka, a traje dvije godine. Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici Vlade BPK Goražde, Ministarstva obrazovanja BPK Goražde, Ministarstva privrede BPK Goražde, Udruženja poslodavaca, Službe za zapošljavanje, predstavnici poslodavaca, obrazovnih institucija, predstavnici njemačke organizacije za tehničku saradnju – GIZ, predstavnici nevladinih organizacija, te medija.

Ažurirano ( Srijeda, 25 Oktobar 2017 10:52 )  

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI