Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak PROJEKTI Ostali projekti Razvoj poduzetnika i malih farmera u okviru procesa Europskih integracija

Razvoj poduzetnika i malih farmera u okviru procesa Europskih integracija

JAVNI POZIV Za odabir partnera u dvogodišnjem projektu

Osnovni cilj projekta jeste unaprijeđenje položaja malih farmera i malih biznisa/poduzetnika u okviru procesa EU integracija.

Podobni kandidati:

1. Poljoprivredne zadruge. Projektom će biti obuhvaćeno ukupno 20 poljoprivrednih zadruga sa prostora cijele BiH.

2 . Lokalne organizacije/institucije koje pružaju ekonomske usluge i organizacije koje se bave pitanjima lokalnog ekonomskog razvoja. Projektom je planirano uključivanje ukupno 15 lokalnih organizacija.

Za sve poljoprivredne zadruge i organizacije/institucije koje planiraju da apliciraju za učestvovanje u projektu će biti omogućeno da besplatno koriste širok spektar usluga projekta: Izrada poslovnih i marketing planova; Edukacija o savremenim agrotehničkim mjerama u poljoprivredi (odabir sorte, zaštitne mjere u poljoprivredi, analiziranje produktivnosti zasada, analiza mogućnosti izvoza poljoprivrednih proizvoda, ...); Pružanje savjetodavne podrške prilikom kreiranja strateških planova i planova razvoja organizacije; Informisanje o tokovima EU integracija u Bosni i Hercegovini (Pozitivni i negativni uticaji EU integracija na poljoprivredu i mali biznis); Informacije o uspješnim projektima za razvoj malih farmera u ostalim zemljama zapadnog balkana;

Osnovni ciljevi projekta su usmjereni ka boljoj informisanosti o procesu EU integracija i jačanju unutrašnjih kapaciteta zadruga i lokalnih organizacija.

ALDI ohrabruje sve zainteresovane organizacije i poljoprivredne zadruge iz cijele Bosne i Hercegovine, da kontaktiraju osoblje projekta kako bi dobili detaljne informacije o načinu prijavljivanja. Sve dodatne informacije o mogućnostima apliciranja i učestvovanja u projektu možete dobiti putem:

Telefon: 038 227 850

Fax:: 038 228 594

e-mail: edita.beslija @aldi.ba

Javni poziv je otvoren tokom cijele 2004. godine ili do opoziva.

Dokumentacija i aplikacija za potencijalne korisnike projekta (download pdf 399 KB)

   

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI