Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak PROJEKTI Ostali projekti Razvoj poduzetnika i malih farmera u okviru procesa Europskih integracija

Razvoj poduzetnika i malih farmera u okviru procesa Europskih integracija

Posjeta ZZ «Gradiška» iz Gradiške, Udruženju voćara «Voćar» iz Žepča i UPP «Zelena Dolina» iz Žepča

Meliha Gacanin:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
ALDI u.g.
Goražde, 04. Novembar 2004. godine

U toku novembra mjeseca predstavnici ALDI-a su nastavili sa posjetama zadrugama i NVO koje su se prijavle da učestvuju u projektu «Jačanje malih farmera i poduzetnika u okviru procesu Evropskih integracija u Bosni i Hercegovini».

ZZ «Gradiška» iz Gradiške je jedna od rijetkih zadruga koja se uspješno bavi izvozom poljoprivrednih proizvoda. Zadruga vrši otkup poljoprivrednih proizvoda, uglavnom krompira i lubenice, od svojih kooperanata, kojih ima 800, i te proizvode plasira na tržište Hrvatske. Osim toga zadruga se bavi i prometom repromaterijala za potrebe svojih kooperanata.

   

Evropska perspektiva Bosne i Hercegovine: Ka uravnoteženosti ili ekstremnoj nejednakosti?'

Demir Imamovic:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
ALDI u.g.
Goražde, 29. Oktobar 2004. godine
U cilju poticanja ključnih donosioca odluka u Bosni i Hercegovini da posvete više pažnje stvarnom rješavanju problema sa kojima se susreću građani, ALDI u.g. je objavio izvještaj 'Evropska perspektiva Bosne i Hercegovine: Ka uravnoteženosti ili ekstremnoj nejednakosti?'. Osnovni cilj izvještaja jeste pokušaj skretanja pažnje domaće javnosti i vladinih institucija na problem izražene nejednakosti u ekonomskom razvoju unutar BiH i posljedica koje one mogu imati na budućnost građana, ali koji zbog preokupiranosti dnevnopolitičkim temama, ne nalazi svoje mjesto u agendama vladinih politika.
   
   

RAZVOJ MALIH FARMERA I PODUZETNIKA U OKVIRU EU INTEGRACIJA

Poslovni plan zz ′Behar′ Bugojno
Mirnes Uhota :  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
ALDI u.g.
17. 09. 2004 godine
Agencija za Lokalne Razvojne Inicijative je pored poslovnog plana koji je podrazumjevao organizaciju procesa prodaje i distribuciju mlijeka za d.o.o. ′Vlašić – milk′, je za zz ′Behar′ Bugojno u mjesecu septembru 2004. godine realizovala i poslovni plan koji je podrazumjevao podizanje vlastitih zasada jagodičastog voća, i to na površini od cca 10 hektara.
Poslovni plan je primarno orijentisan na koncept koji se odnosio na izradu detaljnih planiranih finansijskih projekcija poslovanja, zatim na analizu trenutnih finansijskih pokazatelja, ali i na prijedlog organizacijskih procesa i odnosa na relaciji nabavna/prodajna tržišta, a koji ovakvu djelatnost mogu učiniti iznimno atraktivnom.
Poslovni plan se nalazi na odobravanju kod d.d. 'UPI′ BANKA filijala Bugojno i rađen je u okviru projekta ′Razvoj farmera i poduzetnika u okviru proces EU integracija′.
   

Promjene u spoljnoj trgovini Bosne i Hercegovine u periodu Januar - Juli 2004. godine

Meliha Gačanin:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
ALDI u.g.
23. August 2004. godine
Nakon znatno smanjenih stopa izvoza u mjesecu junu, izvoz proizvoda iz Bosne i Hercegovine nastavio je rasti po stopama većim od 10 procenata, dok stope uvoza i dalje bilježe značajno manji rast ispod 5 procenata. U periodu januar – juli ukupan izvoz iz BiH je iznosio 1.496,75 miliona KM, i za isti period u 2003. godini povećan je za 148,5 miliona KM. Za razliku od izvoza, uvoz se u istom periodu povećao za 214,8 miliona KM, što je dovelo do toga da je ukupan uvoz u periodu januar – juli iznosio 4.533,14 miliona KM.
   

Projekat EU integracije – Seminar / radionica

Žepče 01.  Juli 2004
Mirnes Uhota ALDI u.g.

Agencija za Lokalne Razvojne Inicijative je u 01.07. 2004. godine u Žepču, održala trening o osnovama pristupa tržištima.

U saradnji sa Udrugom poslodavaca i poduzetnika Žepče, za predstavnike udruženja i malih i srednjih preduzeća iz općine Žepče, organizovan je jednodnevni trening o osnovama pristupa tržištima. Tokom treninga učesnicima su prezentovane osnovni pojmovi pristupa tržištima, te ključni koraci u ostvarivanju efikasnijeg pristupa tržištima ( više o samom trening programu ) . Pored razgovora o temamam sadržanim u trening programu, učesnicima treninga su prezentovane nove informacije o strukturi spoljne trgovine Bosne i Hercegovine. Više

U toku mjeseca jula ALDI u.g. nastavlja sa održavanjem treninga iz oblasti pristupa tržištima. Za više informacija o treninzima ili mogućnostima za saradnju možete kontaktirati Fatimu Fejzić Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

   

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI