Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak PROJEKTI Ostali projekti Jačanje kapaciteta lokalne uprave u Kantonu Goražde

Jačanje kapaciteta lokalne uprave u Kantonu BPK

Održan seminar iz Lokalnog ekonomskog razvoja za uposlene u Ministarstvu privrede Bosansko-podrinjskog Kantona Goražde

Delila Klovo:   Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  

ALDI u.g. 
13. Juli 2004. GODINE

U okviru projekta 'Jačanje kapaciteta lokalne uprave Kantona Goražde, kroz veće učešće građana u procesu donošenja odluka' za uposlenike u kantonalnom ministarstvu privrede održan poseban trening iz lokalnog ekonomskog razvoja.

U organizaciji Aldi tima za lokalni ekonomski razvoj, održana je jednodnevna radionica o Lokalnom ekonomskom razvoju. Dvije osnovne teme ove radionice bile su 'Osnove lokalnog ekonomskog razvoja' i 'Prvi koraci u lokalnom ekonomskom razvoju'. Ovoj radionici bili su pozvani službenici Ministarstva za privredu BPK i službenici sve tri općine BPK koji su imenovani za obavljanje poslova pomoći poduzetništvu.

   

Održan prvi tematski sastanak Lokalnog ekonomskog foruma

Delila Klovo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

ALDI u.g. 
Goražde 30.  Juni 2004

U saradnji sa Privrednom komorom BPK u utorak 29.06.2004. godine u Goraždu je održan Lokalni ekonomski forum na temu: Kako privući i zadržati inostrane investicije. Tokom trajanja foruma u uvodnom izlaganju prezentirane su ključne informacije o stanju, mogućnostima i tehnikama privlačenja inostranih investicija i problemima zadržavanja investitora u sve većoj konkurenciji za između regiona i država. Tokom trajanja okruglog stola u diskusijama su naglašene potrebe od strane privatnog sektora za sve većim povezivanjem poreduzeća u BiH i stvaranjem jačeg povjerenja na lokalnoj razini između poduzetnika.

Jedan od ključnih zaključaka foruma jeste započinjanje aktivnosti na organizovanju sastanka između lokalnih poduzetnika koji imaju preduzeća u BiH i inostranstvu u pronalazenja novih mogućnosti za investiranje u kantonu Goražde.

   

Održan okrugli sto na temu " Unapređenje pozicije i funkcionisanja mjesnih zajednica i uloga NVO u tom procesu"

ALDI u.g. 
Goražde 24.  Juni 2004
U okviru realizacije programa rada u 2004. godini i usvojene politike uspostavljanja saradnje sa nevladinim organizacijama, Općinsko vijeće Općine Goražde i članice Referentne grupe nevladinih organizacija Gornje Podrinje, nevladine organizacije iz Općine Goražde i Općinsko vijeće  Općine Goražde su organizovale Okrugli sto na temu: «Unapređenje pozicije i funkcionisanja mjesnih zajednica i uloga NVO u tom procesu».
Okrugli sto je održan dana 24. juna 2004. god. u Velikoj Sali Općine Goražde sa početkom u 11 sati.
Ciljevi Okruglog stola na kome su pored predstavnika Općine Goražde i Općinskog vijeća Općine Goražde učestvovali predstavnici MZ, Javnih preduzeća i nevladinih organizacija bili su da se kroz razgovor aktera u funkcionisanju lokalne zajednice kreiraju nejefikasniji modeli njihove saradnje, da se utvrde mogućnosti kreiranja i realizacije aktivnosti u poboljšanju rada mjesnih zajednica kroz rad različitih timova, da se razvijaju i potiču međusobno uvažavanje i oblici solidarnosti, da se razvija i motiviše aktivizam građana i da se razvijaju novi oblici angažmana NVO u lokalnoj zajednici.
   

Održan okrugli sto o ulozi Općine u Lokalnom Ekonomskom RazvojuDelila Klovo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
ALDI u.g. 
Goražde 23.  Juni 2004

U organizaciji općine i Agencije za lokalne razvojne inicijative ALDI u. g., dana 23. 06. 2004. godine sa početkom u 10:00 sati, u Velikoj sali O pćine Goražde, održan je okrugli sto na temu 'Uloga općine u lokalnom ekonomskom razvoju'.
Cilj okruglog stola je da kroz usvojena znanja o potrebama jačanja partnerstva u lokalnom ekonomskom razvoju, Općina pokrene proces za jačanje partnerstva u cilju većeg ukljućivanja građana u proces donošenja odluka.
U uvodnom izlaganju Načelnik općine Goražde, Mersudin Kožo je govorio o aktivnostima općine na lokalnom ekonomskom razvoju, te je istakao da općina želi, u saradnji sa predstavnicima privatnog sektora i civilnog društva, doprinijeti razvoju privatnog sektora. Načelnik Kožo je naglasio da općina Goražde planira formirati odjel za razvoj poduzetništva, te da je odlukom općinskog Vijeća smanjena renta za građevinsko zemljište, što je takođe, jedan od podsticaja privatnom poduzetništvu.

   

Održana radionica iz Lokalnog ekonomskog razvoja


Delila Klovo:   Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
ALDI u.g.
Goražde 11. Maj 2004
Goražde, 11. maj 2004. godine. U Sali za konferencije, u prostorijama ALDI u.g. održana je jednodnevna radionica za predstavnike lokalnih vladinih službenika I vijećnike u lokalnim zakonodavnim tjelima o privim koracima u lokalnom ekonomskom razvoju. Ovaj drugi trening modul organizovan je u sklopu projekta 'Jačanje kapaciteta lokalne uprave u Kantonu Goražde uz veće učešće građana u donošenju odluka' ovdje.
   

Održana prva radionica iz Lokalnog ekonomskog razvoja


Delila Klovo:   Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
ALDI u.g. 
25. Mart 2004. godine
U Konferencijskoj Sali ALDI-ja, 25. marta 2004., u sklopu Projekta «Jačanje lokalne uprave u Kantonu Goražde, kroz veće učešće građana u procesu donošenja odluka» , koji finansira Delegacija Evroske komisije u BiH; održana je prva radionica iz Lokalanog ekonomskog razvoja za uposlene u lokalnim administracijima općina BPK Goražde. Tokom treninga učesnicima je prezentovana nužnost otpočinjanja aktivnosti Lokalnog ekonomskog razvoja, prezentovana je Razvojna strategija BiH (PRSP) i uloga općina u ekonosmkom razvoju. Takođe, govoreno je o prvim koracima u lokalnom ekonomskom razvoju, javno-privatnom partnerstvu i o načinima na koje se od akcije pravi proces lokalnog ekonomskog razvoja (strategije, timovi, instrumenti).
   

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI