Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak Šta radimo

Šta radimo

NASTAVAK SARADNJE NA PROGRAMU „OTKUCAJI“

E-mail Ispis PDF

Od aprila 2016. godine Agencija za lokalne razvojne inicijative (ALDI) kao jedna od članica mreže ACCOUNT radi na projektu „Izrada strateških dokumenata za borbu protiv korupcije na nivou Općina Foča u FBiH i Pale u FBiH“

Ažurirano ( Četvrtak, 05 Maj 2016 14:03 ) Više...
 

Konferencija „Obrazovanje odraslih: Generacijska reforma“

E-mail Ispis PDF

Agencija za lokalne razvojne inicijative (ALDI) i Centri civilnih inicijativa (CCI) su, uz podršku Evropske unije, u 2014.g. započeli sa implementacijom dvogodišnjeg projekta „Obrazovanje i posao“, koji je imao za cilj poboljšanje prava radnika i mobilnosti radne snage uspostavljanjem pravnog okvira za obrazovanje odraslih i to kreiranjem, zagovaranjem i monitoringom regulative za obrazovanje odraslih na razini kantona, entiteta i Brčko distrikta.

Ažurirano ( Četvrtak, 05 Maj 2016 11:08 ) Više...
 

PROJEKAT UČI&RADI NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA U MOSTARU

E-mail Ispis PDF

1

AGENCIJA ZA LOKALNE RAZVOJNE INICIJATIVE (ALDI) I CENTRI CIVILNIH INICIJATIVA (CCI) PREDSTAVILI PROJEKAT UČI&RADI NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA U MOSTARU

„ALDI“ i „CCI“ su 27. novembra 2015. godine učestvovali na trećem Sajmu obrazovanja i zapošljavanja u Mostaru koji je organizovan od strane Ureda Specijalnog predstavnika EU u BiH i Norveške ambasade u BiH.

ALDI i CCI su predstavili projekat „Uči&Radi“ (www.uciradi.ba) koji je finansiran od strane Delegacije Evropske unije u BiH, a koji ima za cilj unapređenje prava radnika i mobilnosti radne snage inoviranjem pravnog okvira za obrazovanje odraslih, zagovaranjem donošenja i monitoringom provođenja zakona o obrazovanju odraslih na nivou entiteta, kantona i Brčko Distrikta.

Ažurirano ( Srijeda, 02 Decembar 2015 09:38 ) Više...
 

Skupština KS usvojila Zakon o obrazovanju odraslih

E-mail Ispis PDF

Zakon o obrazovanju odraslih usvojen na sedmoj Radnoj sjednici Skupštine.

Na svojoj sedmoj Radnoj sjednici, održanoj 07.oktobra 2015.g., Skupština je usvojila Zakon o obrazovanju odraslih.

Ažurirano ( Petak, 09 Oktobar 2015 05:53 ) Više...
 

IX Andragoška Regionalna Akademija u jugoistočnoj Evropi

E-mail Ispis PDF

U periodu od 28.09.-01.10. 2015. Godine, ALDI je uzeo učešće na Konferenciji o stručnoj razmjeni na temu: ''Nezaposlenost i obrazovanje odraslih'', koja je organizovana od strane DVV International u Podgorici.

Više...
 

CCI i ALDI održali konferenciju "Obrazovanje odraslih kao mehanizam socio-ekonomskih reformi u BiH"

E-mail Ispis PDF

1

Centri civilnih inicijativa (CCI) i Agencija za lokalne razvojne inicijative (ALDI) održali konferenciju "Obrazovanje odraslih kao mehanizam socio-ekonomskih reformi u BiH" .
 ​Centri civilnih inicijativa (CCI) i Agencija za lokalne razvojne inicijative (ALDI) održali su  konferenciju "Obrazovanje odraslih kao mehanizam socio-ekonomskih reformi u BiH"  21.09.2015. godine u Sarajevu u hotelu Bristol.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 28 Septembar 2015 06:08 ) Više...
 
Stranica 3 od 13

Obrazovanje odraslih

 analiza 

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI


Učiradi

wwwuciRadi