Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak Šta radimo

Šta radimo

SASTANAK U MINISTARSTVUOBRAZOVANJA: RAZGOVARANO O ZAKONU O OBRAZOVANJU ODRASLIH

E-mail Ispis PDF

SASTANAK U MINISTARSTVUOBRAZOVANJA: RAZGOVARANO O ZAKONU O OBRAZOVANJU ODRASLIH

Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport danas su posjetili predstavnici Agencije za lokalne razvojne inicijative (ALDI) Goražde i Centara civilnih inicijativa BiH.

Više...
 

Potpisan Memorandum o saradnji na jačanju lokalnog partnerstva

E-mail Ispis PDF

Nakon preliminarnih razgovora u martu ove godine, predstavnici Vlade i općina u sastavu BPK-a, Službe za zapošljavanje, ALDI-ja, Udruženja poslodavaca te Privredne i Obrtničke komore danas su potpisali Memorandum o saradnji na izgradnji i jačanju programa lokalnog partnerstva.

Ažurirano ( Subota, 04 Juli 2015 07:25 ) Više...
 

OKRUGLI STO "OBRAZOVANJE ODRASLIH U BIH: PREPREKE I ŠANSE"

E-mail Ispis PDF

U Sarajevu je u utorak, 21. Aprila 2015. godine, održan Okrugli sto "Obrazovanje odraslih u BiH: prepreke i šanse". Okrugli sto je organizovan u okviru projekta Uči&Radi koji implementiraju ALDI i CCI pod pokroviteljstvom Delegacije EU u BiH.

Ažurirano ( Subota, 04 Juli 2015 07:14 ) Više...
 

ANALIZA SOCIO-EKONOMSKOG STANJA RANJIVIH KATEGORIJA STANOVNIŠTVA NA PODRUČJU OPĆINA JUGOISTOČNE BOSNE

E-mail Ispis PDF

grb-kantona2

ALDI je tokom 2010. i 2011. godine, u saradnji sa udruženjima „Regionalni odbor za povratak u jugoistočnu Bosnu“ i „Udruženje demobilisanih boraca“, implementirao dva projekta za potrebe Vlade BPK Goražde, u okviru kojih se izvršila detaljna analiza socijalno-ekonomskog stanja povratnika i demobilisanih  boraca na području općina jugoistočne Bosne, te je na osnovu analize pripremljen niz preporuka za izvršne i zakonodavne vlasti kantona u cilju poboljšanja socio-ekonomskog položaja ovih kategorija stanovništva.

Ažurirano ( Petak, 10 April 2015 13:40 ) Više...
 

SMANJIVANJE DISBALANSA IZMEĐU PONUDE I POTRAŽNJE ZA RADNOM SNAGOM I POBOLJŠANJE KOMPETENCIJA, KONKURENTNOSTI I ZAPOŠLJAVANJA RADNE SNAGE U GORAŽDU

E-mail Ispis PDF

U cilju razmatranja disbalansa u BPK Goražde između ponude i potražnje za radnom snagom i njihovim kompetencijama kako bi se poboljšala konkurentnost lokalnih kompanija i mogućnosti zapošljavanja lokalne radne snage, ALDI je krajem 2009.

Više...
 

JAČANJE PRAVA RADNIKA I TRŽIŠTA RADNE SNAGE ZAGOVARANJEM REGULATIVE O OBRAZOVANJU ODRASLIH

E-mail Ispis PDF

 

Projekat ''EDU&JOB'': Jačanje prava radnika i tržišta radne snage zagovaranjem regulative o obrazovanju odraslih” je započet u januaru 2014. godine u partnerstvu sa Centrima Civilnih Inicijativa (CCI), a finansiran je od strane Delegacije Evropske unije u BiH.

Više...
 
Stranica 5 od 13

Obrazovanje odraslih

 analiza 

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI


Učiradi

wwwuciRadi