Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak Vijesti

Vijesti

Konferencija „Obrazovanje odraslih: Generacijska reforma“

E-mail Ispis PDF

1

Agencija za lokalne razvojne inicijative (ALDI) i Centri civilnih inicijativa (CCI) su, uz podršku Evropske unije, u 2014.g. započeli sa implementacijom dvogodišnjeg projekta „Obrazovanje i posao“, koji je imao za cilj poboljšanje prava radnika i mobilnosti radne snage uspostavljanjem pravnog okvira za obrazovanje odraslih i to kreiranjem, zagovaranjem i monitoringom regulative za obrazovanje odraslih na razini kantona, entiteta i Brčko distrikta.

Ažurirano ( Četvrtak, 05 Maj 2016 11:10 ) Više...
 

PROJEKAT UČI&RADI NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA U MOSTARU

E-mail Ispis PDF

1

AGENCIJA ZA LOKALNE RAZVOJNE INICIJATIVE (ALDI) I CENTRI CIVILNIH INICIJATIVA (CCI) PREDSTAVILI PROJEKAT UČI&RADI NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA U MOSTARU

„ALDI“ i „CCI“ su 27. novembra 2015. godine učestvovali na trećem Sajmu obrazovanja i zapošljavanja u Mostaru koji je organizovan od strane Ureda Specijalnog predstavnika EU u BiH i Norveške ambasade u BiH.

ALDI i CCI su predstavili projekat „Uči&Radi“ (www.uciradi.ba) koji je finansiran od strane Delegacije Evropske unije u BiH, a koji ima za cilj unapređenje prava radnika i mobilnosti radne snage inoviranjem pravnog okvira za obrazovanje odraslih, zagovaranjem donošenja i monitoringom provođenja zakona o obrazovanju odraslih na nivou entiteta, kantona i Brčko Distrikta.

Ažurirano ( Srijeda, 02 Decembar 2015 09:38 ) Više...
 

Skupština KS usvojila Zakon o obrazovanju odraslih

E-mail Ispis PDF

Zakon o obrazovanju odraslih usvojen na sedmoj Radnoj sjednici Skupštine.

Na svojoj sedmoj Radnoj sjednici, održanoj 07.oktobra 2015.g., Skupština je usvojila Zakon o obrazovanju odraslih.

Ažurirano ( Petak, 09 Oktobar 2015 05:52 ) Više...
 

IX Andragoška Regionalna Akademija u jugoistočnoj Evropi

E-mail Ispis PDF

U periodu od 28.09.-01.10. 2015. Godine, ALDI je uzeo učešće na Konferenciji o stručnoj razmjeni na temu: ''Nezaposlenost i obrazovanje odraslih'', koja je organizovana od strane DVV International u Podgorici.

Više...
 

CCI i ALDI održali konferenciju "Obrazovanje odraslih kao mehanizam socio-ekonomskih reformi u BiH"

E-mail Ispis PDF

1

Centri civilnih inicijativa (CCI) i Agencija za lokalne razvojne inicijative (ALDI) održali konferenciju "Obrazovanje odraslih kao mehanizam socio-ekonomskih reformi u BiH" .
​Centri civilnih inicijativa (CCI) i Agencija za lokalne razvojne inicijative (ALDI) održali su  konferenciju "Obrazovanje odraslih kao mehanizam socio-ekonomskih reformi u BiH"  21.09.2015. godine u Sarajevu u hotelu Bristol.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 28 Septembar 2015 06:11 ) Više...
 

ODRŽAN SASTANAK RADNE GRUPE

E-mail Ispis PDF

radnaGrupa1

Goražde, 11. 08. 2015

U okviru projekta „Zagovaranje harmonizovanog pravnog okvira u BiH koji tretira obrazovanje, prekvalifikaciju i dokvalifikaciju odraslih, u cilju poboljšanja kvaliteta tržišta radne snage“, koji je finansiran od strane DVV International, 08. i 09. avgusta 2015. u prostorijama ALDI-a održan je sastanak radne grupe u cilju izrade što kvalitetnijih podzakonskih akata potrebnih za primjenu Zakona o obrazovanju odraslih.

Ažurirano ( Utorak, 11 Avgust 2015 12:15 ) Više...
 
Stranica 3 od 18

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI