Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak Vijesti

Vijesti

Skupština TK usvojila Zakon o obrazovanju odraslih

E-mail Ispis PDF

Ovim zakonom se uređuje djelatnost obrazovanja odraslih.

Zakon o obrazovanju odraslih usvojen je sa 24 glasa 'za', četiri protiv, te tri suzdržana glasa, uz amandmane Vlade i Zakonodavno pravne komisije.Time je ovaj Kanton postao peti kanton koji je usvojio  Zakon u redovnoj proceduri. Uskoro se očekuje usvajanje Prijedloga Zakona u Kantonu Sarajevo, dok je Nacrt Zakona pušten u proceduru u Kantonu 10.

IZVOR (preuzeto sa):  www.uciradi.ba

 

Skupština Županije Zapadnohercegovačke usvojila Zakon o obrazovanju odraslih

E-mail Ispis PDF

Zakon o obrazovanju odraslih usvojen na 9. redovnoj sjednici Skupštine.

Na  9.redovnoj sjednici, održanoj 16.07.2015.g. , poslanici Skupštine Županije Zapadnohercegovačke su sa 19 glasova  za i 1 suzdržan usvojili Prijedlog Zakona o obrazovanju odraslih. Time je ova Županija postala četvrta županija /kanton koja je donijela Zakon u redovnoj proceduri. Uskoro se očekuje usvajanje Prijedloga Zakona u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu.

IZVOR (preuzeto sa):  www.uciradi.ba

Ažurirano ( Četvrtak, 13 Avgust 2015 06:06 )
 

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA POVODOM OKONČANJA PROJEKTA

E-mail Ispis PDF

1

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA POVODOM OKONČANJA PROJEKTA: ''IZGRADNJA KAPACITETA NEVLADINIH ORGANIZACIJA I ODABRANIH OPŠTINA NA IZRADI STRATEGIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE NA LOKALNOM NIVOU''

Agencija za lokalne razvojne inicijative ALDI je u saradnji sa Općinom Goražde danas, 11. 06. 2015. godine, u Velikoj Sali Općine Goražde održala Press konferenciju na kojoj su predstavljeni dosadašnji rezultati ostvareni na provedbi aktivnosti na projektu „Izgradnja kapaciteta nevladinih organizacija i odabranih opština na izradi strategija za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou“. Osnovni cilj ovog projekta jeste pružiti svaku vrstu pomoći općinama u izradi lokalnih strategija za borbu protiv korupcije.

Ažurirano ( Petak, 12 Juni 2015 09:56 ) Više...
 

INFO ŠTAND POVODOM OKONČANJA PROJEKTA

E-mail Ispis PDF

INFO ŠTAND POVODOM OKONČANJA PROJEKTA: „IZGRADNJA KAPACITETA NEVLADINIH ORGANIZACIJA I ODABRANIH OPŠTINA NA IZRADI STRATEGIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE NA LOKALNOM NIVOU“
Agencija za lokalne razvojne inicijative ALDI, kao jedna od članica mreže ACCOUNT, od oktobra 2014. godine radi na projektu „Izgradnja kapaciteta nevladinih organizacija i odabranih opština na izradi strategija za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou“.

Više...
 

Zakon o obrazovanju odraslih će osigurati školovanje, obuku i prekvalifikaciju nezaposlenih osoba.

E-mail Ispis PDF

Povodom donošenja Zakona o obrazovanju odraslih u Kantonu Sarajevo, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS  je upriličilo okrugli sto za sve relevantne subjekte u oblasti obrazovanja i privrede u KS-u i FBiH koji mogu dati svoj doprinos u kreiranju teksta ovog dokumenta. Uz predstavnike tog Ministarstva, okruglom stolu o temi „Zakon o obrazovanju odraslih u KS-u“ prisustvovali su predstavnici Univerziteta u Sarajevu, osnovnih i srednjih škola, Unije poslodavaca KS, Privredne komore FBiH, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Službe za zapošljavanje KS, Privredne komore KS, nevladine organizacije „Centri civilnih inicijativa“, te drugih udruženja i organizacija koje podržavaju donošenje ovog zakona.

Više...
 

Usvojeni zakoni o industrijskim zonama i obrazovanju odraslih BPK-a

E-mail Ispis PDF

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održala 4. redovnu sjednicu.

Sa dnevog reda ove sjednice skinut je Izvještaj o radu, kao i Izvještaj posredovanja u zapošljavanju za 2014. godinu JU Služba za zapošljavanje te je donesen Zaključak da Vlada BPK-a, u roku od deset dana, prema Skupštini uputi izvještaje o radu za prošlu godinu svih javnih ustanova i preduzeća čiji osnivač je BPK Goražde.

Ažurirano ( Subota, 04 Juli 2015 09:03 ) Više...
 
Stranica 4 od 19

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI