Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak Vijesti

Vijesti

DVV INTERNATIONAL PODRŽAO ALDI AKTIVNOSTI NA ZAGOVARANJU HARMONIZOVANOG PRAVNOG OKVIRA U BiH U OBLASTI OBRAZOVANJA ODRASLIH

E-mail Ispis PDF

Uzimajući u obzir važnost obrazovanja odraslih i neformalnog obrazovanja kao instrumenta za povećanje učešća stanovništva u kulturnom, društvenom, ekonomskom i održivom razvoju i suzbijanju siromaštva, Institut za međunarodnu saradnju Njemačkog saveza visokih narodnih škola - DVV International i ALDI su 01. aprila 2015. godine ozvaničili saradnju u oblasti obrazovanja odraslih i neformalnog obrazovanja.

Ažurirano ( Petak, 10 April 2015 09:23 ) Više...
 

ALDI SE PRIDRUŽIO PROGRAMU „OTKUCAJI“

E-mail Ispis PDF

U martu 2015. godine, ALDI je dogovorio saradnju sa Fondacijom Dokukino, a povodom pružanja konsultativnih i ekspertskih usluga u programu „Otkucaji“.

Ažurirano ( Petak, 10 April 2015 09:06 ) Više...
 

AGENCIJA ZA LOKALNE RAZVOJNE INICIJATIVE (ALDI) POSTALA AKTIVNA ČLANICA MREŽE ACCOUNT

E-mail Ispis PDF

Od oktobra 2014. godine, Agencija za lokalne razvojne inicijative ALDI kao jedna od članica mreže ACCOUNT radi na projektu „Izgradnja kapaciteta  nevladinih organizacija i odabranih opština na izradi strategija za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou“.

Ažurirano ( Petak, 10 April 2015 09:07 ) Više...
 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

E-mail Ispis PDF

 

Održavanjem Okruglog stola na temu Smanjenje disbalansa između ponude i potražnje na tržištu radne snage u Goraždu i predstavljanjem ključnih preporuka za razvoj sistema obrazovanja odraslih u BPK Goražde, obilježeno 18 godina uspješnog rada Agencije za lokalne razvojne inicijative - ALDI.

Ažurirano ( Petak, 10 April 2015 09:09 ) Više...
 

USPJEŠNO ZAPOČET PROCES CERTIFICIRANJA ZAPOSLENIH OSOBA U PROIZVODNIM KOMPANIJAMA SA PROSTORA BPK

E-mail Ispis PDF

U cilju postizanja većih standarda koji su neophodni da bi kompanije sa prostora BPK Goražda bile što konkurentnije na tržištu rada, Agencija za lokalne razvojne inicijative (ALDI) u saradnji sa Srednjom stručnom školom “Džemal Bijedić” iz Goražda implementira program obuke za zaposlene osobe koje ne posjeduju formalnu kvalifikaciju i certifikaciju prethodno stečenog znanja.

Ažurirano ( Petak, 10 April 2015 09:10 ) Više...
 

CCI I ALDI U SARAJEVU PREDSTAVILI IZVJEŠTAJ O MONITORINGU ZAKONODAVSTVA U OBLASTI OBRAZOVANJA ODRASLIH

E-mail Ispis PDF

CCI i ALDI su na press konferenciji održanoj 11.09.2014.godine u Sarajevu (Hotel Bosna) predstavili stanje na tržištu rada i Izvještaj o monitoringu zakonodavstva u oblasti obrazovanja odraslih, provođenja zakona o obrazovanju odraslih u Republici Srpskoj i Unsko-sanskom kantonu, te blokada, prepreka i procesa donošenja navedenih zakona u ostalim dijelovima BiH.

Ažurirano ( Utorak, 16 Septembar 2014 13:54 ) Više...
 
Stranica 6 od 19

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI