Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak Vijesti

Vijesti

Federalni zavod za zapošljavanje prepoznao značaj aktivnosti ALDI-a usmjerenih na jačanje tržišta radne snage u BPK Goražde

E-mail Ispis PDF

fzzz

Agencija za lokalne razvojne inicijative „ALDI“ i Federalni zavod za zapošljavanje su dana 19.08.2014 godine zaključili Memorandum o razumijevanju u implementaciji projekta „ Smanjivanje disbalansa između ponude i potražnje za radnom snagom i poboljšanja kompetencija, konkurentnosti i zapošljavanje radne snage u Goraždu“ putem neformalnog obrazovanja čiji je implementator Agencija za lokalne razvojne inicijative  ALDI.

Ažurirano ( Srijeda, 27 Avgust 2014 05:45 ) Više...
 

Zakonom o obrazovanju odraslih do smanjenja nezaposlenosti

E-mail Ispis PDF

1

Nakon višemjesečnog rada na projektu EDU&JOB koji je produkt saradnje Agencije za lokalne razvojne inicijative (ALDI) i Centara civilnih inicijativa(CCI), 07.07.2014.godine u Sarajevu održana je press konferencija na kojoj su zvanično predstavljeni rezultati analize stanja u oblasti obrazovanja odraslih u BiH. 

Ažurirano ( Ponedjeljak, 14 Juli 2014 05:34 ) Više...
 

URUČENI CERTIFIKATI ZA 107 POLAZNIKA USPJEŠNO ZAVRŠENE PRVE OBUKE I STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA NEZAPOSLENIH

E-mail Ispis PDF

apr1

URUČENI CERTIFIKATI ZA 107 POLAZNIKA USPJEŠNO ZAVRŠENE PRVE OBUKE I STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA NEZAPOSLENIH ZA POSLOVE ŠIVAČA AUTOPRESVLAKA, METALOSTRUGARA i CNC - OPERATERA

Goražde, 10.04.2014. Danas je u Goraždu, održana svečana ceremonija uručenja certifikata za 107 polaznika uspješno završene obuke i stručnog osposobljavanja nezaposlenih za poslove šivača autopresvlaka, metalostrugara i CNC- operatera u okviru projekta „Smanjivanje disbalansa između ponude i potražnje za radnom snagom i poboljšanje kompetencija, konkurentnosti i zapošljavanja radne snage u Goraždu“.

Ažurirano ( Četvrtak, 10 April 2014 12:15 ) Više...
 

JAVNI POZIV ZA STRUČNU OBUKU NEZAPOSLENIH OSOBA

E-mail Ispis PDF

4

Nakon uspješno realizovanog prvog Javnog poziva putem kojeg je prošlo obuku više od 100 nezaposlenih lica sa evidencije Službe za zapošljavanje BPK Goražde, ALDI u partnerstvu sa Srednjom stručnom školom ''Džemal Bijedić'' Goražde i Službom za zapošljavanje BPK Goražde, objavljuje drugi Javni poziv u okviru projekta ''Smanjivanje disbalansa između ponude i potražnje za radnom snagom i poboljšanje kompetencija, konkurentnosti i zapošljavanja radne snage u Goraždu'' finansiranog od strane Delegacije Evropske unije u BiH.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 31 Mart 2014 13:47 ) Više...
 

SASTANAK DRUGE RADNE GRUPE U OKVIRU PROJEKTA EDU&JOB

E-mail Ispis PDF

1

U okviru projekta „EDU&JOB: Jačanje prava radnika i tržišta radne snage zagovaranjem regulative o obrazovanju odraslih”, 13.03.2014.godine u organizaciji ALDI-a, u Goraždu je održan drugi sastanak radne grupe za izradu Prijedloga nacrta zakona o obrazovanju odraslih u BPK Goražde.  Sastanku su prisustvovali predstavnici Službe za zapošljavanje BPK Goražde, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, SSŠ „Džemal Bijedić“ Goražde, Udruženja poslodavaca BPK, Pedagoškog zavoda BPK, te ALDI.

Ažurirano ( Petak, 14 Mart 2014 13:05 ) Više...
 

POSJETA PREDSTAVNIKA UG “ALDI” PRAKTIČNOJ NASTAVI OBUKE ZA CNC-OPERATERE

E-mail Ispis PDF

1

U okviru projekta „Smanjivanje disbalansa između ponude i potražnje za radnom snagom i poboljšanje kompetencija, konkurentnosti i zapošljavanja radne snage u Goraždu“ koji je finansijski podržan od strane Evropske Unije, a implementira se od strane u.g. ALDI u partnerstvu sa Srednjom stručnom školom „Džemal Bijedić“, provodi se obuka 200 nezaposlenih radnika sa evidencije Službe za zapošljavanje BPK u cilju povećanja zapošljivosti radne snage kroz obrazovanje i obuku u skladu sa zahtjevima tržišta rada.

Ažurirano ( Petak, 28 Februar 2014 09:40 ) Više...
 
Stranica 7 od 19

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI