Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak Vijesti

Vijesti

Provođenje analize politika rada u Bosni i Hercegovini i definisanje ključnih preporuka za njihovo poboljšanje do 2014. godine

E-mail Ispis PDF

Goražde, 15. septembar 2011.

ALDI je od početka septembra 2011. godine, u saradnji sa Centrima Civilnih Inicijativa (CCI), započeo sa implementacijom projekta pod nazivom: ''Provođenje analize politika rada u Bosni i Hercegovini i definisanje ključnih preporuka za njihovo poboljšanje do 2014. godine''.
Opšti cilj projekta je uticanje na poboljšanje u oblasti politike rada u Bosni i Hercegovini, a posebno u oblasti socijalne sigurnosti nezaposlenih lica. Projekat se sastoji od dvije osnovne komponente koje obuhvataju analizu stanja i napretka u oblasti rada, zapošljavanja i brige o nezaposlenim licima, te definisanje preporuka za unaprijeđenje stanja u skladu sa smjernicama Evropske unije i dobrih praksi zemalja u regionu i u Bosni i Hercegovini.

Više...
 

ANALIZA BUDŽETA INSTITUCIJA BIH, ENTITETA I KANTONA ZA 2006 - 2010. GODINU:

E-mail Ispis PDF

ALDI pozvao političke partije da pripreme programe rada za period 2011. – 2014. u skladu sa datim obećanjima Goražde, 25. 10. 2010.

Više...
 

FINANSIJSKO LICE POLITIKE U BOSNI I HERCEGOVINI

E-mail Ispis PDF

Sarajevo, 29. 09. 2010. Na kraju izbornog mandata vlasti Bosne i Hercegovine ALDI BiH, uz podršku Centara Civilnih Incijativa (CCI), kroz projekat monitoringa javne potrošnje,objavio je cjeloviti Izvještaj

Više...
 

ANALIZA STANJA U OBLASTI POVRATKA NA PODRUČJU JUGOISTOČNE BOSNE I HERCEGOVINE SA PREPORUKAMA U OBLASTI PODRŠKE ODRŽIVOM POVRATKU

E-mail Ispis PDF

ALDI je u suradnji sa Regionalnim odborom za povratak u Jugoistočnu Bosnu i Hercegovinu uradio analizu o stanju procesa povratka izbjeglih i raseljenih lica na prostor Jugoistočne Bosne i Hercegovine, sa glavnom svrhom da se doprinese jačanju sistemskog pristupa za stvaranje održivog procesa povratka izbjeglih i raseljenih lica u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.
Osnovni cilj analize jeste davanje doprinosa jačanju sistemske podrške održivom povratku kroz utvrđivanje stvarnog stanja u oblasti povratka i kroz identifikaciju prioritetnih mjera na podršci održivom povratku na prostoru općina Gornjedrinske regije, te identifikacija stanja i prioritetne potrebe povratnika koja bi omogućila snažniji angažman domaćih i međunarodnih, vladinih i nevladinih organizacija u podršci samoodrživom povratku na prostoru Gornjedrinske regije.

Download cijeli dokument    PDF (1.04MB) (septembar 2010)

 

BUDŽETSKA POTROŠNJA U MANDATNOM PERIODU

E-mail Ispis PDF

Vlasti Bosne i Hercegovine su u protekle četiri godine osigurale značajan rast izdvajanja za oblast poljoprivrede.

Goražde, 15. 09. 2010.Vlasti Bosne i Hercegovine u mandatnom periodu 2007. – 2010. su u budžetima institucija BiH, entiteta i kantona u F BiH planirale 714 miliona KM za razvoj poljoprivrede, odnosno 2,89 procenata ukupnih sredstava planiranih u mandatnom periodu.

Više...
 

ANALIZA BUDŽETA INSTITUCIJA BIH, ENTITETA I KANTONA ZA 2006 - 2010. GODINU

E-mail Ispis PDF

U BiH, za četiri godine mandata, vlasti iz budžeta izdvojile svega 1,65 procenata za poboljšanje stanja u zdravstvenoj zaštiti

Goražde, 06. 09. 2010. Vlasti Bosne i Hercegovine u mandatnom periodu 2007. – 2010. su u budžetima institucija BiH, entiteta i kantona u F BiH planirale 409 miliona KM za zdravstvo, što predstavlja minimalnih 1,65 procenata ukupnih sredstava planiranih u budžetima za četiri godine mandata.

Više...
 
Stranica 10 od 18

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI