Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak Vijesti

Vijesti

Održan Informativni seminar u okviru projekta: ''Podrška malim i srednjim preduzećima u aktivnijem uključivanju u proces organizacije praktične nastave''

E-mail Ispis PDF

dec2016_1

Danas je u Goraždu, u Hotelu „Behar“, održan informativni seminar sa zainteresiranim stranama u projektu:“Podrška malim i srednjim preduzećima u aktivnijem uključivanju u proces organizacije praktične nastave“.

Ažurirano ( Petak, 23 Decembar 2016 15:01 ) Više...
 

”Memorandum o saradnji” na implementaciji Pilot Start-up programa

E-mail Ispis PDF

dec2016_x

Danas je u Goraždu, u Biznis centru, upriličeno potpisivanje ”Memorandum o saradnji” na implementaciji Pilot Start-up programa između zainteresovanih strana, čime je ozvaničen početak implementacije navedenog programa.

Ažurirano ( Srijeda, 08 Februar 2017 11:35 ) Više...
 

Podrška uključivanju malih i srednjih preduzeća (MSP) u programe stručne obuke

E-mail Ispis PDF

Udruženje za lokalne razvojne inicijative „ALDI“ Goražde započelo je sa implementacijom novog projekta pod nazivom ''Podrška uključivanju malih i srednjih preduzeća (MSP) u programe stručne obuke''.

Projekat se provodi u okviru programa Erasmus Plus, a finansiran je od strane EU. Provodit će se u tri zemlje: Italija, Bosna i Hercegovina i Njemačka, a trajat će dvije godine.

Više...
 

Svečano potpisivanje „Sporazuma o saradnji“

E-mail Ispis PDF

1

Danas je u Goraždu, u organizaciji ALDI, upriličeno potpisivanje „Sporazuma o saradnji“ u okviru projekta „Osiguranje i podizanje kvalitete obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja“, koji je podržan od strane Delegacije Evropske unije u BiH. Današnje potpisivanje „Sporazuma o saradnji“ je upriličeno kako bi se još jednom potvrdila saradnja partnera i saradnika na projektu, te na taj način i započela implementacija ovog projekta.

Više...
 

Osiguranje i podizanje kvalitete obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja

E-mail Ispis PDF

2

Goražde: 05. avgust 2016. godine

Donator: Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini

Naziv projekta: ''Osiguranje i podizanje kvalitete obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja''

Trajanje projekta: juli 2016. – juli 2019.

Udruženje za lokalne razvojne inicijative (ALDI) je u partnerstvu sa Srednjom stručnom školom ''Džemal Bijedić'' Goražde u julu mjecesu 2016. godine započelo sa implementacijom projekta pod nazivom: ''Osiguranje i podizanje kvalitete obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja''.

Ažurirano ( Četvrtak, 04 Avgust 2016 13:26 ) Više...
 

Svečano potpisivanje „Memoranduma o saradnji“

E-mail Ispis PDF

1

Danas je u Goraždu, u organizaciji Udruženja za lokalne razvojne inicijative „ALDI“ (ALDI), upriličeno potpisivanje „Memoranduma o saradnji“ u okviru projekta „Izgradnja kapaciteta nevladinih organizacija i odabranih općina/gradova na izradi strategija/akcionih planova za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou“. Projekat, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj u BiH (USAID), realizuje Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT. 

Ažurirano ( Četvrtak, 02 Juni 2016 09:46 ) Više...
 
Stranica 2 od 19

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI