Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak Vijesti

Vijesti

”Memorandum o saradnji” na implementaciji Pilot Start-up programa

E-mail Ispis PDF

dec2016_x

Danas je u Goraždu, u Biznis centru, upriličeno potpisivanje ”Memorandum o saradnji” na implementaciji Pilot Start-up programa između zainteresovanih strana, čime je ozvaničen početak implementacije navedenog programa.

Ažurirano ( Srijeda, 08 Februar 2017 11:35 ) Više...
 

Podrška uključivanju malih i srednjih preduzeća (MSP) u programe stručne obuke

E-mail Ispis PDF

Udruženje za lokalne razvojne inicijative „ALDI“ Goražde započelo je sa implementacijom novog projekta pod nazivom ''Podrška uključivanju malih i srednjih preduzeća (MSP) u programe stručne obuke''.

Projekat se provodi u okviru programa Erasmus Plus, a finansiran je od strane EU. Provodit će se u tri zemlje: Italija, Bosna i Hercegovina i Njemačka, a trajat će dvije godine.

Više...
 

Svečano potpisivanje „Sporazuma o saradnji“

E-mail Ispis PDF

1

Danas je u Goraždu, u organizaciji ALDI, upriličeno potpisivanje „Sporazuma o saradnji“ u okviru projekta „Osiguranje i podizanje kvalitete obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja“, koji je podržan od strane Delegacije Evropske unije u BiH. Današnje potpisivanje „Sporazuma o saradnji“ je upriličeno kako bi se još jednom potvrdila saradnja partnera i saradnika na projektu, te na taj način i započela implementacija ovog projekta.

Više...
 

Osiguranje i podizanje kvalitete obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja

E-mail Ispis PDF

2

Goražde: 05. avgust 2016. godine

Donator: Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini

Naziv projekta: ''Osiguranje i podizanje kvalitete obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja''

Trajanje projekta: juli 2016. – juli 2019.

Udruženje za lokalne razvojne inicijative (ALDI) je u partnerstvu sa Srednjom stručnom školom ''Džemal Bijedić'' Goražde u julu mjecesu 2016. godine započelo sa implementacijom projekta pod nazivom: ''Osiguranje i podizanje kvalitete obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja''.

Ažurirano ( Četvrtak, 04 Avgust 2016 13:26 ) Više...
 

Svečano potpisivanje „Memoranduma o saradnji“

E-mail Ispis PDF

1

Danas je u Goraždu, u organizaciji Udruženja za lokalne razvojne inicijative „ALDI“ (ALDI), upriličeno potpisivanje „Memoranduma o saradnji“ u okviru projekta „Izgradnja kapaciteta nevladinih organizacija i odabranih općina/gradova na izradi strategija/akcionih planova za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou“. Projekat, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj u BiH (USAID), realizuje Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT. 

Ažurirano ( Četvrtak, 02 Juni 2016 09:46 ) Više...
 

NASTAVAK USPJEŠNE SARADNJE SA MREŽOM ACCOUNT

E-mail Ispis PDF

Od aprila 2016. godine Agencija za lokalne razvojne inicijative (ALDI) kao jedna od članica mreže ACCOUNT radi na projektu „Izrada strateških dokumenata za borbu protiv korupcije na nivou Općina Foča u FBiH i Pale u FBiH“.

Ažurirano ( Četvrtak, 05 Maj 2016 14:04 ) Više...
 
Stranica 2 od 18

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI