Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak Biznis centar

Biznis centar

USPOSTAVLJEN SELEKCIONI KOMITET FONDA

E-mail Ispis PDF

Goražde 01. april 2008
UDRDP Fond za fiskalni povrat sredstava

Projekat: Opštinski/Općinski poreski poticaj - Fiskalni gotovinski povrat sredstava
Vildana Kadric, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

U okviru projekta „Opštinski/Općinski porezni poticaj – Fiskalni gotovinski povrat sredstava“ utvrđen konačni sastav Selekcionog komiteta

U utorak, 01. aprila 2008. godine u Foči, održan je sastanak ALDI tima i menadžmenta UNDP/UDRDP na kojem je utvrđen broj i struktura Selekcionog komiteta koji će odlučivati o dodjeli sredstava u okviru projekta „Opštinski/Općinski porezni poticaj – Fiskalni gotovinski povrat sredstava“.

 

OTVOREN POZIV ZA UKLJUČIVANJE U PROGRAM: OPŠTINSKI/OPĆINSKI POREZNI POTICAJ - FISKALNI GOTOVINSKI POVRAT SREDSTAVA

E-mail Ispis PDF

Goražde, 03. mart 2008.
ALD u.g. - /UDRDP
Vildana Kadric,
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Goražde, 03. mart 2008. Agencija za lokalne razvojne inicijative ALDI u.g. uz pomoć Središnjeg ureda Razvojnog programa Ujedinjenih Nacija (UNDP) koji djeluje kao izvršna agencija za Razvojni program gornjedrinskog područja (UDRDP), u okviru aktivnosti na projektu 'Opštinski / općinski porezni poticaj – fiskalni gotovinski povrat sredstava', dana 03. Marta 2008. Godine objavila je poziv za učešće u programu za poduzetnike sa prostora općina Foča i Goražde. Program ''Opštinski / općinski porezni poticaj – fiskalni gotovinski povrat sredstava'' je usmjeren na stimulisanje mikro, malih i srednjih preduzeća (MSP) da prošire svoje aktivnosti, održe ili kreiraju nova radna mjesta na način koji će omogućiti smanjenje siromaštva i poboljšanje položaja posebnih ugroženih grupa u zajednici. Programom je planirano da se omogući stimulisanje mikro i MSP na područjima opština / općina Foča i Goražde. Korisnici ovog program mogu biti pravna lica koja u potpunosti ispunjavaju slijedeće uslove:

 

ALDI UZ PODRŠKU UNDP-a ZAPOČEO SA IMPLEMENTACIJOM PROJEKTA KOJI UZ POMOĆ INOVATIVNIH METODA PODSTICAJA ZAPOŠLJAVANJA IMA ZA CILJ OTVARANJE DODATNIH 121 RADNH MJESTA NA PROSTORU GORNJEDRINSKE REGIJE

E-mail Ispis PDF

Goražde 29.11. 2007
ALDI, Vildana Kadric, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Goražde, 29.11.2007. U utorak, 27. novembra 2007. godine, ALDI i Razvojni program Ujedinjenih naroda UNDP su potpisali ugovor o implementaciji projekta Opštinski/općinski porezni poticajfiskalni gotovinski povrat sredstava koji ima za cilj zapošljavanje 121 novog radnika i zadržavanje 151 postojećeg u općinama Foča, Čajniče, Novo Goražde, Kalinovik, Goražde i Foča-Ustikolina.

 

ALDI I MOVIMONDO POTPISALI UGOVOR O PRUŽANJU USLUGA EDUKACIJE ZA MLADE PODUZETNIKE

E-mail Ispis PDF

Goražde 16. oktobar 2006
ALDI, Mirnes Uhota, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Agencija za Lokalne Razvojne Inicijative je 18.09. 2006. godine u Goraždu, potpisala ugovor sa NVO Movimondo o pružanju usluga edukacije i treninga i to sve u okviru programa „ Unaprijedenje uslova za djecu i omladinu u Bosni i Hercegovini“ , finansiran od strane Cooperazione Italiana .Podsjecanja radi, Movimondo je kao clan privremene asocijacije Italijanskih NVO (COSV, CESVI, INTERSOS, Movimondo i CISP kao vodeca Agenc ija ) u Bosni i H ercegovini odgovoran za implementaciju predhodno pomenutog programa.

 
Stranica 3 od 4

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI