Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak EU integracije EU integracije Seminar o procesu stabilizacije pridruživanju sa EU

Seminar o procesu stabilizacije pridruživanju sa EU

E-mail Ispis PDF

Meliha Gačanin:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
ALDI u.g.
Goražde, 17. Decembar 2004. godine

U cetvrtak 16. 12. 2004 u prostorijama ALDI u.g. održan je seminar na temu Evropske Integracije. Seminar je organizovan u suradnji sa Direkcijom za Evropske Integracije iz Sarajeva koja trenutno radi informativnu kampanju –Znanjem u Evropu. Predavaci su bili mr. Emir Hadžikadunic i Maja Rimac-Bjelobrk.

Cilj seminara bio je edukacija clanova ALDI projektnog tima, predstavnika kantona, opcina, NVO sa podrucja BPK, kao i predstavnika privrednih subjekata.

Tokom seminara prezentirane su slijedece teme: Ucešce BiH u procesu stabilizacije i pridruživanja (SAP), Jedinstven ekonomski prostor i Programi pomoci EU i zemljama EU prema BiH. Poseban naglasak je dat na trenutnu situaciju u BiH i probleme koji se ticu ulaska BiH u Evrospku Uniju.

Tokom izlaganja gosp. Hadžikadunic je istakao znacaj kampanje informisanja stanovništva Bosne i Hercegovine o procesu ulaska u Evropsku Uniju. Boljom informisanišcu sve strukture društva pocevši od studenata, poduzetnika, poljoprivrednih proizvodaca, uposlenih u državnoj administarciji ce uvidjeti koje su prednosti i nedostaci ulaska u Evropsku Uniju, odnosno kakve mogucnosti za razvoj i unapredenje privrede i društva su pružene zemljama clanicama.

 

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI