text
text1

ALDI

Istraživanja i publikacije

Datum Publikovanja

21.03.2023

Papir za diskusiju

RANG LISTA KORISNIKA GRANT SREDSTAVA

ALDI

Povodom Javnog poziva za učešće na obukama „Pokreni svoj posao“ s ciljem ostvarivanja grant i mentorske podrške u okviru projekta „Novi pristup kreiranju radnih mjesta: Inovacijama ka prosperitetnom tržištu rada““ objavljena RANG LISTA KORISNIKA GRANT SREDSTAVA. 
Program realizuju partneri u okviru projekta “Novi pristup kreiranju radnih mjesta: Inovacijama ka prosperitetnom tržištu rada“ koji se provodi u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” koji finansira Evropska unija a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR).

Sekcije

Najnovije publikacije

Datum Publikovanja

Papir za diskusiju

Istraživanje o potrebama budućeg tržišta rada i radnom snagom (IPRS) 2022 – 2025

ALDI

Istraživanje o potrebama budućeg tržišta rada i radnom snagom (IPRS) 2022 – 2025 provedeno je u okviru projekta „Novi pristup kreiranju radnih mjesta: Inovacijama ka prosperitetnom tržištu rada“ koji  implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Goražde, a čiji je glavni cilj unaprijeđenje socio-ekonomske situacije u Goraždu kroz izgradnju partnerskog ekosistema podrške zapošljavanju ...

Datum Publikovanja

30.11.2022

Istraživanje

Preporuke za razvoj partnerskog sistema podrške zapošljavanju

ALDI

...

Datum Publikovanja

21.11.2022

Istraživanje

Izjava o spremnosti ulaganja vlastitih sredstava za Javni poziv za Start Up

Udruzenje ALDI

Preuzmi Izjavu o spremnosti ulaganja vlastitih sredstava za Javni poziv za Start Up ...

Datum Publikovanja

21.11.2022

Istraživanje

Prijavni obrazac za Javni poziv za Start Up

Udruzenje ALDI

Preuzmite Prijavni obrazac za Javni poziv za Start Up  ...

Objektivne analize za efikasne politike

Naše aktivnosti se zasnivaju na objektivnim istraživanjima i analizama koje koristimo kako bi bolje identifikovali probleme i kreirali aktivnosti na njihovom rješavanju.

Rezultate naših istraživanja koristimo ne samo da bi unaprijedili naše usluge i bili bolji u sektorima u kojima smo aktivni. Izvještaje koje kreiramo na osnovu naših istraživanja i analiza koristimo u procesu zagovaranja efikasnijih javnih politika na nacionalnom i lokalnom nivou.

U našoj biblioteci možete pronaći veliku zbirku podataka i statističkih analiza o socio-ekonomskim kretanjima u Bosni i Hercegovini od 2000-te godine do danas. Ovi podaci mogu biti korisni svim zainteresovanim stranama za bolje dizajniranje i implementaciju razvojnih politika i programa.