Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak Vijesti

Vijesti

ALDI u partnerstvu sa CCI započeo implementaciju projekta pod nazivom: EDU& JOB: Jačanje prava radnika i tržišta radne snage zagovaranjem regulative o obrazovanju odraslih

E-mail Ispis PDF

eu_flag6

Goražde: 21. 01. 2014.

Donator: Delegacija Evropske unije u BiH

Naziv projekta: “EDU&JOB: Jačanje prava radnika i tržišta radne snage zagovaranjem regulative o obrazovanju odraslih” Trajanje projekta: 01. januar 2014. – 31. decembar 2015. Agencija za lokalne razvojne inicijative (ALDI) je u januaru 2014. godine u partnerstvu sa Centrima Civilnih Inicijativa (CCI) započela sa implementacijom projekta pod nazivom: “EDU&JOB: Jačanje prava radnika i tržišta radne snage zagovaranjem regulative o obrazovanju odraslih”.

Ažurirano ( Srijeda, 22 Januar 2014 09:35 ) Više...
 

Održan okrugli sto o temi reforme obrazovnog sistema u cilju smanjenja nezaposlenosti u BPK Goražde.

E-mail Ispis PDF

 

U organizaciji Agencije za lokalne razvojne inicijative (ALDI) u Goraždu je danas održan okrugli sto o temi „Reforma obrazovnog sistema u cilju smanjenja nezaposlenosti u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde“.

 

Ažurirano ( Srijeda, 22 Januar 2014 08:27 ) Više...
 

Pres konferencija

E-mail Ispis PDF

Press konferencija povodom najave početka obuke za osposobljavanje za rad na radnim mjestima šivača autopresvlaka, CNC operatera i metalostrugara“ u okviru projekta: ‘’Smanjivanje disbalansa između ponude i potražnje za radnom snagom i poboljšanje kompetencija, konkurentnosti i zapošljavanja radne snage u Goraždu‘’

press2

 

ALDI je u srijedu, 06. novembra organizovao Press konferenciju kako bi se najavio početak obuke za nezaposlene koji se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje BPK Goražde, u cilju njihove lakše zapošljivosti u nekoj od fabrika koje svakodnevno bilježe svoj rast.

Ažurirano ( Srijeda, 22 Januar 2014 08:28 ) Više...
 

ALDI U.G., Srednja stručna škola ''Džemal Bijedić'' Goražde i Služba za zapošljavanje BPK Goražde, pozivaju sve nezaposlene osobe

E-mail Ispis PDF

 

U istraživanju koje je vršio ALDI u okviru aktivnosti identifikacije potreba za radnom snagom, utvrđeno je da će poslodavci u BPK u skorije vrijeme imati  potrebu za otvaranjem novih radnih mjesta za zanimanja šivač autopresvlaka, metalostrugar i CNC operater.

 

Kako bi raspoloživa radna snaga na prostoru kantona spremno dočekala otvaranje novih radnih mjesta.

Ažurirano ( Srijeda, 22 Januar 2014 08:31 ) Više...
 

Svečano potpisivanje „Sporazuma o saradnji“

E-mail Ispis PDF

Goražde, 25. Juni, 2013.

Danas je u Goraždu, u organizaciji ALDI-a, upriličeno potpisivanje „Sporazuma o saradnji“ u okviru projekta „Smanjivanje disbalansa između ponude i potražnje za radnom snagom i poboljšanje kompetencija, konkurentnosti i zapošljavanja radne snage u Goraždu“, koji je podržan od strane Delegacije Evropske unije u BiH. Današnje potpisivanje „Sporazuma o saradnji“ je upriličeno kako bi se još jednom potvrdila saradnja partnera i saradnika u projektu te na taj način i započela implementacija ovog projekta.

 

Ažurirano ( Srijeda, 22 Januar 2014 08:31 ) Više...
 

Vijesti 17. 06. 2013.

E-mail Ispis PDF

Goražde: 17. 06. 2013
Donator: Delegacije Evropske komisije u BiH
Naziv projekta:''Smanjivanje disbalansa između ponude i potražnje za radnom snagom i poboljšanje kompetencija, konkurentnosti i zapošljavanja radne snage u Goraždu''
Trajanje projekta: juni 2013-novembar 2014

Agencija za lokalne razvojne inicijative (ALDI) je u junu mjecesu 2013. godine započela sa implementacijom projekta pod nazivom ''Smanjivanje disbalansa između ponude i potražnje za radnom snagom i poboljšanje kompetencija, konkurentnosti i zapošljavanja radne snage u Goraždu'.

Više...
 
Stranica 8 od 19

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI