text
tex1

ALDI

STORIES

Održan trening program

2007-05-17

|

Admin

slika_1

U okviru projekta „Novi pristup u kreiranju i monitoringu javnih politika na lokalnom nivou“ održan trening program: Osnove analize javnih politika / Lokalni nivo

U srijedu, 16. maja 2007 u prostorijama hotela „Park“ u Vogošći, ALDI je u saradnji sa Centrom za promociju civilnog društva Sarajevo, organizovao trening program / radionicu : Osnove analize javnih politika / Lokalni nivo.     

Ovaj trening je organizovan u okviru projekta „Novi pristup u kreiranju i monitoringu javnih politika na lokalnom nivou u BiH“ i njegov osnovni cilj je bio da se učesnici radionice upoznaju sa teorijskim osnovama procesa kreiranja javnih politika, osnovnim tehnikama analize javne politike, tehnikama izrade policy prijedloga, te o tehnikama procjenjivanja policy alternativa. Treningu je prisustvovalo oko 30 učesnika iz 25 lokalnih nevladinih organizacija iz isto toliko općina cijele BiH. Pored teoretskog dijela, učesnicima su prezentirane smjernice za izradu akcionog plana za zapošljavanje u lokalnim zajednicama, nakon čega je uslijedila diskusija gdje su učesnici postavljali konkretna pitanja o tome kako da oni urade analize određenih javnih politika na koje su se fokusirali i na koji način da ih predstave općinskim vlastima. Na kraju treninga je dogovoreno da će ALDI u narednom periodu pružati ekspertske usluge za sva pitanja koja se odnose na djelovanje ovih lokalnih organizacija u njihovim općinama a koja se tiču unaprijeđenja životnog standarda građana.   

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI