text
tex1

ALDI

STORIES

Svečano potpisivanje „Sporazuma o saradnji“

2013-06-25

|

Meliha Gačanin

slika_1

Upriličeno potpisivanje „Sporazuma o saradnji“ u okviru projekta „Smanjivanje disbalansa između ponude i potražnje za radnom snagom i poboljšanje kompetencija, konkurentnosti i zapošljavanja radne snage u Goraždu“

Danas je u Goraždu, u organizaciji ALDI-a, upriličeno potpisivanje „Sporazuma o saradnji“ u okviru projekta „Smanjivanje disbalansa između ponude i potražnje za radnom snagom i poboljšanje kompetencija, konkurentnosti i zapošljavanja radne snage u Goraždu“, koji je podržan od strane Delegacije Evropske unije u BiH. Današnje potpisivanje „Sporazuma o saradnji“ je upriličeno kako bi se još jednom potvrdila saradnja partnera i saradnika u projektu te na taj način i započela implementacija ovog projekta.

Potpisnici sporazuma su: ALDI, Vlada BPK Goražde, Srednja stručna škola „Džemal Bijedić“, Služba za zapošljavanje BPK Goražde i Udruženje poslodavaca BPK Goražde.
Na današnjoj press konferenciji organizovanoj povodom potpisivanja „Sporazuma o saradnji“, svi potpisnici su se obratili novinarima i izrazili zadovoljstvo zbog učešća u ovako značajnom projektu, te istakli podršku u implementaciji istog.
ALDI Izvršna direktorica, Vildana Drljević je istakla da je osnovna obaveza svih potpisnika sporazuma da, u okviru mogućnosti institucije koju predstavljaju, daju maksimalan doprinos poboljšanju sistema saradnje poslodavaca, institucija i partnera u oblasti obrazovanja i zapošljavanja u cilju smanjenja nezaposlenosti i povećanja mobilnosti radne snage.

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, Dževad Adžem je rekao „Rezultati dosadašnjeg procesa obrazovanja ne zadovoljavaju potrebe naše privrede. Ovaj projekat je veoma značajan kako bismo na ovako malom prostoru napravili veliki iskorak i stvorili uslove da radnici postanu kompetitivni na tržištu.“

Ovaj projekat će trajati 18 mjeseci i implementiraće se u saradnji sa Srednjom stručnom školom „Džemal Bijedić“ i Službom za zapošljavanje BPK Goražde. Pored pomenutih, značajnu ulogu u ostvarivanju ciljeva projekta imat će Vlada BPK, odnosno Ministarstvo za obrazovanje i Ministarstvo za privredu te predstavnici privrednika koji podržavaju ideju projekta kao značajnu i korisnu za ekonomski napredak kantona.

Osnovni cilj projekta jeste povećanje kvalifikovane i stručne radne snage i smanjivanje disbalansa između ponude radne snage na tržištu rada i potražnje za radnom snagom od strane izvozno orjentisane prerađivačke industrije.

 

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI