text
tex1

ALDI

STORIES

Poziv za nezaposlene osobe

2013-10-24

|

Anesa Imamović

slika_1

Tražite posao? Ovo je prilika

U istraživanju koje je vršio ALDI u okviru aktivnosti identifikacije potreba za radnom snagom, utvrđeno je da će poslodavci u BPK u skorije vrijeme imati  potrebu za otvaranjem novih radnih mjesta za zanimanja šivač autopresvlaka, metalostrugar i CNC operater.


Kako bi raspoloživa radna snaga na prostoru kantona spremno dočekala otvaranje novih radnih mjesta, ALDI, Srednja stručna škola 'Džemal Bijedić' Goražde i Služba za zapošljavanje BPK Goražde, pozivaju sve nezaposlene osobe sa evidencije Službe za zapošljavanje BPK Goražde, starosti do 35 godina da se prijave za učešće u procesu besplatne obuke za zanimanja šivač autopresvlaka, metalostrugar i CNC operater.    

Obuka će biti organizovana od strane Srednje stručne škole 'Džemal Bijedić' Goražde, i trajat će ukupno 70 sati (30 sati teoretske i 40 sati praktične obuke) nakon koje će se izvršiti testiranje, a uspješno ocijenjeni polaznici dobit će Certifikate koji će ih činiti konkurentnijim na tržištu radne snage, odnosno omogućiti lakše zapošljavanje.  

Na ovaj način osobe koje budu učestvovale u procesu obuke bit će osposobljene za rad na radnom mjestu koje je identifikovano kao jedno od najpopularnijih kod poslodavaca u BPK.  

Početak održavanja obuke planiran je za početak 2014. godine.  

Ukoliko ste zainteresovani da budete polaznik obuke za jedno od navedenih zanimanja,  
I tražite posao...  
Ovo je prilika...  

Pozivamo vas da se javite u prostorije Službe za zapošljavanje BPK Goražde, kancelarija br. 7, svakog radnog dana u terminu od 09:00 do 14:00 radi evidencije, intervjuisanja i pripreme za početak obuke.  Poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Projekat je podržan od strane Delegacije Evropske unije u BiH.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI