text
tex1

ALDI

STORIES

Svečano potpisivanje „Sporazuma o saradnji“

2016-0-28

|

Admin

slika_1

Svečano potpisivanje

Upriličeno potpisivanje „Sporazuma o saradnji“ u okviru projekta „Osiguranje i podizanje kvalitete obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja“

Danas je u Goraždu, u organizaciji ALDI, upriličeno potpisivanje „Sporazuma o saradnji“ u okviru projekta „Osiguranje i podizanje kvalitete obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja“, koji je podržan od strane Delegacije Evropske unije u BiH. Današnje potpisivanje „Sporazuma o saradnji“ je upriličeno kako bi se još jednom potvrdila saradnja partnera i saradnika na projektu, te na taj način i započela implementacija ovog projekta.

Potpisnici sporazuma su: Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, Udruženje ALDI Goražde, Srednja stručna škola „Džemal Bijedić“ Goražde, Služba za zapošljavanje BPK Goražde, Udruženje poslodavaca BPK Goražde, Privredna komora BPK Goražde i Obrtnička komora BPK Goražde.

Na današnjoj press konferenciji organizovanoj povodom potpisivanja „Sporazuma o saradnji“, svi potpisnici su se obratili novinarima i izrazili zadovoljstvo zbog učešća u ovako značajnom projektu, te istakli podršku u implementaciji istog.  
ALDI Izvršna direktorica, Meliha Gačanin je istakla da je osnovna obaveza svih potpisnika sporazuma da, u okviru mogućnosti institucije koju predstavljaju, daju maksimalan doprinos poboljšanju sistema saradnje poslodavaca, institucija i partnera u oblasti obrazovanja i zapošljavanja u cilju smanjenja nezaposlenosti i povećanja mobilnosti radne snage.

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, Damir Žuga je u svom obraćanju naglasio važnost ovog projekta, kao i značaj sinergijskog djelovanja svih aktera u ovome procesu, što kao kranji cilj ima promociju cjeloživotnog obrazovanja i nova zapošljavanja.

Ovaj projekat, čija je ukupna vrijednost 180.000 eura trajat će 36 mjeseci i implementirat će se u partnerstvu sa Srednjom stručnom školom „Džemal Bijedić“ Goražde. Pored pomenutih, značajnu ulogu u ostvarivanju ciljeva projekta imat će Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, Služba za zapošljavanje BPK Goražde, Privredna i Obrtnička komora BPK Goražde, te predstavnici privrednika koji podržavaju ideju projekta kao značajnu i korisnu za ekonomski napredak kantona.

Osnovni cilj projekta jeste razvoj programskih i institucionalnih mogućnosti, te unaprijeđenje dostupnosti obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja.  Ovaj cilj će se ostvariti kroz edukaciju i treninge koji su usklađeni sa zahtjevima tržišta rada i kroz poboljšanje sistema saradnje poslodavaca, institucija i partnera u oblasti obrazovanja i zapošljavanja u cilju smanjenja nezaposlenosti i povećanja mobilnosti radne snage.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI