text
tex1

ALDI

STORIES

Memorandum o saradnji

Decembar, 14.2016.

|

Azra Zorlak

slika_1

Slika sa potpisivanja Memoranduma o saradnji

U Goraždu upriličeno potpisivanje Memorandum o saradnji- na implementaciji Pilot Start-up programa

Danas je u Goraždu, u Biznis centru, upriličeno potpisivanje ”Memorandum o saradnji” na implementaciji Pilot Start-up programa između zainteresovanih strana, čime je ozvaničen početak implementacije navedenog programa.  
Potpisnici ”Memoranduma o saradnji” i učesnici u realizaciji Start-up programa su: Ministarstvo privrede BPK Goražde, Općina Goražde, JU Služba za zapošljavanje BPK Goražde, Privredna komora BPK Goražde, Obrtnička komora BPK Goražde, Udruženje poslodavaca BPK Goražde, Udruženje ALDI i OXFAM ured u BiH.  

Program se implementira u okviru projekta „Gorazde zona unaprijedjenog poslovanja“ koji finansira EU te uz tehnicku i finansijsku podrsku projekta „Inkluzivni lanci vrijednosti za odrzivi razvoj ruralnih podrucja u Bosni i Hercegovini i Albaniji“, finanisran od strane Intesa SanPoalo Banke iz Italije.  Start-up program je zamišljen da podrži razvoj poslovnih ideja (fokus na uočene prilike), registraciju biznisa, rad u prvim mjesecima rada, obuku i mentoring podršku do momenta sazrijevanja.  Ciljna grupa Start-up programa, su potencijalni poduzetnici (18-35 godina starosti), odnosno osobe koje već imaju namjeru da se bave poduzetništvom sa šireg područja Goražde (BPK).  Program ne cilja isključivo na nezaposlene osobe, već na mlade osobe sa šireg područja Goražda (BPK), koje su zainteresovane da započnu biznis.  

Neki od mogućih sektora predviđenih za započinjanje biznisa su: IT sektor kao brzorastući sektor u BiH i regiji, sektor malih biznisa koji bi zadovoljili potrebe postojećih većih firmi, sektor biznisa vezanih za potrebe u turističkoj djelatnosti, agrobiznis, te druge prepoznate prilike u ostalim sektorima.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI