text
tex1

ALDI

STORIES

Nastavak uspješne i dugogodišnje saradnje sa DVV International - Ured za BIH

24.April, 2018

|

Belma Halilović

slika_1

Započela implementacija projekta Osiguranje i podizanje kvalitete obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja kroz stvaranje boljih uvjeta za provođenje obrazovanja odraslih

Udruženje za lokalne razvojne inicijative „ALDI“ iz Goražda će tokom 2018. godine realizovati projekat „Osiguranje i podizanje kvalitete obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja kroz stvaranje boljih uvjeta za provođenje obrazovanja odraslih“, a partner u njegovoj realizaciji će biti DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu.

Glavni cilj ovog projekta jeste razvoj programskih i institucionalnih mogućnosti, te unaprijeđenje dostupnosti obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja.
Projektom je planirana priprema, organizacija i provođenje obuke za 30 nezaposlenih osoba u oblasti drvne industrije, a svi polaznici koji uspješno završe obuku će imati mogućnost zapošljavanja u kompaniji „FA“ d.o.o. Goražde.
Osim toga, projektom je planirana i podrška DVV Internationala u pripremi partnerske organizacije za proces upisivanja u registar organizatora obrazovanja odraslih, kao i izrada dva nastavna plana i programa za obrazovanje odraslih za IT sektor.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI