text
tex1

ALDI

STORIES

Studijska posjeta Udruženju ALDI

Maj, 10.2018

|

Belma Halilović

slika_1

Gosti iz Makedonije upoznati sa iskustvima u obrazovanju odraslih u BPK Goražde

Danas je u Udruženju ALDI upriličena studijska posjeta delagacije iz Republike Makedonije, a koju su činili predstavnici Ministarstva za obrazovanje i nauku Republike Makedonije, nacionalne Agencije za evropske obrazovne programe i mobilnost, Centra za obrazovanje odraslih, Centra za cjeloživotno učenje i Radničkog univerziteta (OGUDU)  iz nekoliko makedonskih gradova. Delegaciju je predvodio dr.sc. Emir Avdagić, direktor DVV Interanational – Ureda za BiH.

Cilj posjete je bilo upoznavanja gostiju sa praksama u BiH u obrazovanju odraslih, u ovom slučaju praksama Udruženja ALDI, te preuzimanje pozitivnih iskustava u ovoj oblasti.  Udruženje ALDI, kao jedan od lidera u BiH u ovoj oblasti, gostima iz Makedonije predstavilo je vlastiti rad i prakse u proteklim godinama, posebno u oblasti stručnog osposobljavanja nekoliko stotina osoba u skladu sa potrebama tržišta rada koje su nakon toga dobile posao.
Pored pomenutog, predstavnici Udruženja ALDI su gostima prezentovali ključne projekte koji su provedeni u proteklim godinama i nakon toga razmjenili iskustva sa gostima iz Makedonije.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI