text
tex1

ALDI

STORIES

Održana konferencija za medije

Maj, 28.2018

|

Belma Halilović

slika_1

Izrada i uvođenje pravilnika za sprečavanje i borbu protiv korupcije u javnim zdravstvenim ustanovama u FBiH

Nevladine organizacije Inicijativa i civilna akcija (ICVA) Sarajevo i Udruženje ALDI Goražde kao članice antikorupcione mreže ACCOUNT, održale su danas konferenciju za medije u hotelu „Zenica“ u Zenici. 

Na konferenciji za medije je predstavljen napredak u implementaciji aktivnosti na uvođenju mehanizma za borbu protiv korupcije u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo, Zeničko-dobojskom kantonu i Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde u kojem je učestvovalo tridesetak zdravstvenih ustanova. 

Novinarima na konferenciji za medije u hotelu Zenica obratili su se Vesna Vukmanić, direktorica nevladine organizacije ICVA, Meliha Omershpahić, predsjedavajuća Tima Vlade Zeničko-dobojskog kantona za borbu protiv kourpcije, Meliha Gačanin, direktorica Udruženja ALDI Goražde, predstavnica zdravstvene ustanove u Zenici i predstavnica INFOHOUSE (ACCOUNT mreža). 

Projekat „Uvođenje efikasnog modela za borbu protiv korupcije u zdravstvenim ustanovama u F BiH“ se realizuje uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Antikorupcijske mreže organizacija civilnog društva ACCOUNT.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI