text
tex1

ALDI

STORIES

Studijsko putovanje u Njemačku u organizaciji DVV International - Ured za BiH

Juli,04.2018

|

Belma Halilović

slika_1

U organizaciji DVV International - Ured za BiH, organizovano je studijsko putovanje u Njemačku, Pokrajinu Bavarska u periodu od 25. do 30. juna 2018 godine.

Predstavnici svih relevantnih institucija iz oblasti obrazovanja odraslih u BiH su imali priliku da budu dio delegacije koja je učestvovala u ovom Studijskom putovanju. Delegaciju iz BPK Goražde činili su predstavnici Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, SSŠ „Džemal Bijedić“ i predstavnici Udruženja ALDI Goražde. 

Domaćini putovanja su bili predstavnici Visoke narodne škole Arberland iz Regena i predstavnici Visoke narodne škole Cham iz Chama. 

U toku studijskog putovanja upriličene su posjete Minhenu, tačnije Bavarskom savezu visokih narodnih škola (BVV) i Ministarstvu za obrazovanje, kulturu, nauku i umjetnost pokrajine Bavarske, Agenciji za zapošljavanje u Deggendorfu te Obrtničkoj komori u Passau. 

Svi učesnici su, pored ličnog predstavljanja i predstavljanja svojih institucija,  imali mogućnost da učestvuju u velikom broju različitih stručnih diskusija, razmjeni iskustava i informacija kao i sticanju novih znanja, što ujedno i predstavlja jedan od glavnih ciljeva ove Studijske posjete.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI