text
tex1

ALDI

STORIES

Soft skills - vještine budućnosti

14. Oktobar, 2019.

|

Belma Halilović

slika_1

Započela obuka iz oblasti

Danas je, u prostorijama Udruženja ALDI, počela obuka za nezaposlene osobe za sticanje „soft skills“ vještina. Obuku je započelo 11 osoba, koje će imati priliku da steknu savremena znanja, vještine i kompetencije iz ove oblasti, a koje su sve više tražene od strane poslodavaca. 

Cilj obuke je da pomogne nezaposlenim osobama da steknu dodatno znanje o tehnikama profesionalnog učenja koje im mogu pomoći da poboljšaju svoje kapacitete učenja i sticanje novih znanja. Obuka se sastoji od 7 poglavlja u kojima je obrazloženo 90 različitih tema (pristupa, tehnika i alata). Neke od zanimljivih tehnika koje će biti tema ove obuke su Drayfus-ov model sticanja vještina, Monroov-a motivaciona sekvenca za ubjedljiv govor, Brainstorming tehnika za pronalaženje kreativnih rješenja. 

Osim navedenog, polaznici će biti u mogućnosti naučiti cool metode rješavanja problema, donošenja odluka, rada u timovima, i saznati kako se radi u #AGILE timovima i za šta se koristi #DesignThinking. 

Obuka se organizuje u okviru projekta: „ALDI Skill Accelerator- Razvoj digitalnih i „soft skills“ za trenutno i buduće tržište rada“, koji finansira DVV International - Ured za BiH.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI