text
tex1

ALDI

STORIES

Mreža vladinih i nevladinih aktera

16. Juni 2020

|

Belma Halilović

slika_1

Održan inicijalni sastanak

U skladu sa Sporazumom o saradnji u oblasti obrazovanja odraslih u 2020. godini potpisanom između Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu, danas je u prostorijama Udruženja ALDI Goražde organizovan inicijalni sastanak za uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo.

Sastanak je organizovan za partnerske organizacije koja će, u saradnji sa Privrednom komorom Kantona Sarajevo, u ime DVV Internationala, direktno koordinirati uspostavljanje i dalje djelovanje mreže, a na temelju ranije stečenih iskustava u oblasti međusektorske saradnje u obrazovanju odraslih. 

Na sastanku je predstavljen plan realizacije ove aktivnosti u 2020. godini, razmijenjena iskustva iz dosadašnje saradnje između relevantnih vladinih i nevladinih institucija i organizacija te dogovoreni konkretni koraci za naredni period.

Sastanku je pored predstavnika Udruženja ALDI Goražde prisustvovala koordinatorica projekta ispred DVV International – Ureda za BiH, gđa Dženita Džano i ispred Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS – pomoćnica ministra, gđa. Lamija Husić. 

Sastanak se realizovao u okviru projekta „Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo“. Projekat finansira DVV International – Ured za Bosnu i Hercegovinu.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI