text
tex1

ALDI

STORIES

Obuka Projekt menadžment

17. Juni 2020

|

Belma Halilović

slika_1

Svečana dodjela certifikata za 12 mladih osoba

Nakon završene obuke u sticanju novih znanja i vještina iz oblasti „Projekt menadžmenta“ u sklopu projekta „Program usavršavanja i zapošljavanja dugoročno nezaposlenih osoba VSS“, danas je u prostorijama SSŠ „Džemal Bijedić“ upriličena svečana dodjela certifikata za 12 mladih osoba iz Goražda koji su uspješno završili obuku.

Mladi su kroz ovaj projekat imali priliku da znanje stečeno iz teorijskog dijela nastave iz oblasti Poslovne analitike, Strateškog planiranja i izrade strateških dokumenata, Pisanja projektnih prijedloga i Upravljanja projektnim ciklusom (120 časova) praktično realizuju u kompanijama i institucijama sa područja BPK Goražde (180 časova). 

Šest praktikanata je svoju obuku završilo u Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, dok je po dvoje praktikanata svoju obuku završilo u Prevent Goražde d.o.o., Prevent Components d.o.o. i Prevent Safety d.o.o. 
Udruženje ALDI je realizovalo ovaj projekat u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, GOPA Worldwide Consultants, JU Služba za zapošljavanje BPK Gorazde i Srednjom stručnom školom “Džemal Bijedić” Goražde. 

Program je finansiran od strane JU Služba za zapošljavanje BPK Goražde.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI