text
tex1

ALDI

STORIES

Mreža vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo

07. Juli 2020

|

Belma Halilović

slika_1

U okviru projekta „Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u  oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo“ 06. 07. 2020. godine u Privrednoj komori Kantona Sarajevo održan je sastanak budućih partnera iz Kantona Sarajevo, tokom kojeg su definisane neke od potreba javnog, privatnog i civilnog sektora iz oblasti obrazovanja odraslih i promovisani benefiti lokalnog partnerstva. 

Prisutni su bili predstavnici implementatora projekta iz Udruženja ALDI iz Goražda, DVV International – ureda za Bosnu i Hercegovinu, koji finansira ovaj projekat, kao i predstavnici Minstarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Privredne komore Kantona Sarajevo, JU Službe za zapošljavanje KS, JU Bosanskog kulturnog centra,  akademske zajednice, srednjih stručnih škola registrovanih za obrazovanje odraslih  i jedan broj privrednika zainteresiranih za saradnju. 

Projekat je zamišljen tako da sva iskustva koje Bosansko - podrinjski kanton  i Goražde imaju u vezi partnerstva u  oblasti obrazovanja odraslih prenesu partnerima iz Kantona Sarajevo. Kako je istaknuto tokom sastanka, u narednom periodu bit će identificirane oblasti u kojima je potrebno razviti kapacitete partnera i sačiniti analize potreba u oblasti obrazovanja odraslih, sa preporukama.

U planu je i organizovanje treninga za članove lokalnog partnerstva, kako bi se usvojila posebna znanja i vještine, unaprijedila postojeća struktura i instrumenati za koordinaciju i razmijenile ideje unutar partnerstva.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI