text
tex1

ALDI

STORIES

Dvodnevni trening

24.12.2020

|

Belma Halilović

slika_1

Priprema projekata koji doprinose ekonomskom i društvenom razvoju sa posebnim fokusom na one koji više doprinose zapošljavanju

Danas je u prostorijama Udruženja ALDI uspješno završen dvodnevni trening “Priprema projekata koji doprinose ekonomskom i društvenom razvoju sa posebnim fokusom na one koji više doprinose zapošljavanju”.

Cilj treninga je jačanje kapaciteta učesnika u partnerstvu u smislu razvijanja, jačanja i njegovanja partnerskih odnosa.
Neke od tema koje su se obrađivale su: diversifikacija izvora finansiranja za akcije na polju obrazovanja odraslih, EU procedure koje treba poštovati tokom izrade projektnog prijedloga i budžeta, izrada i korištenje logičke matrice kao i struktura i izrada budžeta uz preporuku za izradu.

Također, tokom trajanja treninga, članovi lokalnog partnerstva za obrazovanje odraslih su aktivno radili na izradi projektnog prijedloga za poziv Programa IPA II CBC Bosna I Hercegovina – Crna Gora 2014-2020; Specifični cilj 1.1.Pristup tržištu rada i okruženje za generisanje novih radnih mjesta su unaprijeđeni.

Trening je vodio, Rasim Tulumović, trener sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti pripreme i implementacije projektnih prijedloga, a realizovan je u okviru projekta “Jačanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih”, koji finansira DVV International – Ured za BiH.a

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI