text
tex1

ALDI

STORIES

Inicijalni sastanak u Brčko Disktriktu

09.11.2020

|

Belma Halilović

slika_1

Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Brčko Distriktu

DVV International – Ured za Bosnu i Hercegovinu i Odjeljenje za obrazovanja pri Vladi Brčko Distrikta BiH u saradnji sa Asocijacijom za lokalne razvojne inicijative ALDI, realizuje projekat „Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Brčko Distriktu“, uz finansijsku podršku Ministarstva za privrednu saradnju i razvoj SR Njemačke.

Ideja za uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u obrazovanju odraslih rezultat je okruglog stola „Unapređenje saradnje obrazovanja odraslih i privrede“, održanog krajem 2019. godine u Brčkom za predstavnike nadležnih institucija i drugih relevantnih aktera. 

Osnovni cilj projekta je uspostavljenje institucionalne saradnje na polju obrazovanja odraslih, razvijanje i jačanje svijesti o značaju zajedničkog djelovanja u oblasti obrazovanja odraslih. U okviru ovog projekta, 06.11. u Brčkom, održan je inicijalni sastanak budućih partnera iz Brčko Distrikta BiH, tokom kojeg su definisane neke od potreba javnog, privatnog i civilnog sektora iz oblasti obrazovanja odraslih i promovisani benefiti lokalnog partnerstva.   

Sastanku su pored predstavnika Udruženja ALDI Goražde, prisustvovali i predstavnici Vlade Brčko Distrikta, obrazovnih institucija, udruženja poslodavaca te predstavnici civilnog sektra. U planu je i organizovanje treninga za članove lokalnog partnerstva, kako bi se usvojila posebna znanja i vještine, unaprijedila postojeća struktura i instrumenti za koordinaciju i razmijenile ideje unutar partnerstva.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI