text
tex1

ALDI

STORIES

Jačanje kapaciteta lokalnog partnerstva na polju obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo

18.02.2021

|

Belma Halilović

slika_1

Uspješno završen dvodnevni trening

Uspješno završen dvodnevni trening “Jačanje kapaciteta lokalnog partnerstva na polju obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo” 

Udruženje ALDI u saradnji sa DVV International – Ured za Bosnu i Hercegovinu, Privrednom komorom Kantona Sarajevo i Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo realizuje projekat „Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo“, uz finansijsku podršku Ministarstva za privrednu saradnju i razvoj SR Njemačke.   

Osnovni cilj projekta je uspostavljanje institucionalne saradnje na polju obrazovanja odraslih, razvijanje i jačanje svijesti o značaju zajedničkog djelovanja u oblasti obrazovanja odraslih.   

U okviru navedenog projekta, 16. i 17. februara u Sarajevu je održan dvodnevni trening pod nazivom „Jačanje kapaciteta lokalnog partnerstva na polju obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo“, koji je imao za cilj jačanja kapaciteta učesnika u partnerstvu u smislu uspostavljanja i razvijanja partnerskih odnosa na polju obrazovanja odraslih, kako bi partnerstvo funkcionisalo na dugoročan i održiv način. 

Treningu su pristvovali predstavnici Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, JU Službe za zapošljavanje KS, Privredne komore KS, Udruženja poslodavaca KS, te predstavnici srednjih škola, organizatori obrazovanja odraslih, i predstavnici nevladinog sektora u Kantonu Sarajevo.   Trening je vodila Melisa Gazdić, trener/fascilitator sa dugogodišnjim iskustvom u realizaciji treninga na uspostavljanju lokalnog partnerstva. 

Kako bi partnerstvo na polju obrazovanja odraslih funkcionisalo na dugoročan i održiv način, potrebno je ojačati kapacitete partnera u pripremi projekata koji doprinose ekonomskom i društvenom razvoju sa posebnim fokusom na one koji više doprinose zapošljavanju. 

U skladu s tim, planirano je potpisivanje Memoranduma o saradnji, čime bi se definisala strateška uloga i pravci zajedničkog djelovanja partnera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI