text
tex1

ALDI

STORIES

Priprema i pisanje projektnih prijedloga

25.02.2021

|

Belma Halilović

slika_1

Održan dvodnevni trening

Nakon uspješno realizovanog treninga „Jačanje kapaciteta lokalnog partnerstva na polju obrazovanja odraslih u Brčko Distriktu BiH", 23. i 24. februara je održan i dvodnevni trening na temu “Priprema i pisanje projektnih prijedloga“, s ciljem jačanja kapaciteta učesnika u partnerstvu u pripremi i implementaciji projekata koji doprinose ekonomskom i društvenom razvoju sa posebnim fokusom na one koji doprinose obrazovanju odraslih i zapošljavanju.

Također, cilj treninga je bio i osposobljavanje članova lokalnog partnerstva za aktivno sudjelovanje u organizaciji, pripremi i razradi prijedloga projekata pod određenim pozivima za korištenje sredstava iz EU, nacionalnih i lokalnih fondova.

Treningu su prisustvovali predstavnici Vlade Brčko Distrikta, Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta, Udruženja poslodavaca Brčko Distrikta, obrazovnih institucija, te predstavnici nevladinog sektora.

Trening je vodila Emina Pašić, trener/fascilitator sa dugogodišnjim iskustvom u realizaciji treninga na pripremi i pisanju projektnih prijedloga.

Naredni korak jeste potpisivanje Memoranduma o saradnji, čime bi se definisala strateška uloga i pravci zajedničkog djelovanja partnera u oblasti obrazovanja odraslih u Brčko distriktu BiH.

Udruženje ALDI u saradnji sa DVV International – Ured za BiH i Odjeljenjem za obrazovanje pri Vladi Brčko distrikta BiH realizuje projekat “Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Brčko Distriktu BiH”, uz finansijsku podršku Ministarstva za privrednu saradnju i razvoj SR Njemačke.a

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI