text
tex1

ALDI

STORIES

Potpisan Memorandum o saradnji na polju obrazovanja odraslih u Brčko Distriktu BiH

2021-03-19 13:52:49

|

Belma Halilovic

slika_1

Memorandum o saradnji

Jučer, 18.03.2021. godine je potpisan Memorandum o saradnji između vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Brčko distriktu BiH.

Memorandum o saradnji je postignut radi jačanja partnerstva javnog, privatnog i civilnog sektora u razvoju vještina odraslih osoba, što je ključno za uspjeh u implementaciji politika i napora svih aktera u oblasti cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih. 

Obrazovanje odraslih podrazumijeva partnersku djelatnost i zajedničku odgovornost različitih aktera: vlasti, poslodavaca i zaposlenih, privrednih i stručnih asocijacija, udruženja, obrazovnih institucija i pojedinaca. S tim u vezi, lokalno partnerstvo predstavlja zajednički odgovor pomenutih aktera na izazove socijalno-ekonomskog razvoja i potrebe pojedinaca i preduzeća za znanjima i vještinama i osnovni mehanizam planiranja i razvoja stručnog obrazovanja i obuke odraslih.

Potpisinice Memoranduma o saradnji u Brčko distriktu BiH su: Vlada Brčko distrikta BiH: Odjeljenje za obrazovanje i Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu; Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH; Udruženje poslodavaca Brčko distrikta BiH; Privredna komora Brčko distrikta BiH; Omladinski centar 'Vermont' i Centar za obrazovanje odraslih 'Hartmann & Mayer'.

Na događaju su prezentovane planirane aktivnosti za 2021. godinu koje će se realizovati u okviru projekta “Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Brčko Distriktu BiH”, a ključna aktivnost je izrada Akcionog plana na polju obrazovanja odraslih u Brčko distriktu BiH.

Udruženje ALDI u saradnji sa DVV International – Ured za BiH i Odjeljenjem za obrazovanje pri Vladi Brčko distrikta BiH realizuje projekat “Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Brčko Distriktu BiH”, uz finansijsku podršku Ministarstva za privrednu saradnju i razvoj SR Njemačke.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI