text
tex1

ALDI

STORIES

AITI LAUNCH

18.mart 2021

|

Belma Halilović

slika_1

Nastavak projekta

Nakon uspješno završenog projekta „ALDI Skill Accelerator (SKIA2) - Razvoj digitalnih vještina za rast i inovacije“, koji je Udruženje ALDI implemetiralo u prethodnoj godini, uslijedit će nastavak projekta pod nazivom AITI LAUNCH - Izrada, akreditiranje i pilotiranje novog programa obrazovanja odraslih – DIGITALNI MARKETING, koji finansira DVV International - Ured za BiH.

Ulazimo u dinamičan i neizvjestan svijet koji pokreću podaci i tehnologije koje donosi "Četvrta industrijska revolucija". Prema predviđanjima, digitalna transformacija će dovesti do pojave potpuno novih zanimanja koja nismo poznavali do prije nekoliko godina, dok će neka druga potpuno nestati sa tržišta. 

Cilj projekta je da se poveća svijest mladih o digitalnom radu i mogućnostima učenja, te da studenti i nezaposleni mladi budu opremljeni vještinama potrebnim za napredak u digitalnoj ekonomiji s povećanom konkurentnošću na tržištu rada. Također, cilj projekta je pružanje podrške Institutu za inovacije i tehnologije u razvoju saradnje sa lokalnom industrijom na polju obrazovanja odraslih, a neki od očekivanih rezultata su unaprijeđeni kapaciteti AITI Lab-a, izrađen novi program obrazovanja odraslih koji će pružiti mogućnost obrazovanja odraslih u oblastima relevantnim za tržište rada, unaprijeđena ponuda za stručnu obuku odraslih osoba kroz akreditaciju tri programa za obuku u digitalnim vještinama od strane kantonalnog ministarstva obrazovanja kao i organizovan trening za 10 mladih osoba iz oblasti digitalnih vještina.

Implementacija projekta će trajati 8 mjeseci.

DVV International se kao stručna organizacija civilnog društa uz finansijsku podršku BMZ (Ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj SR Njemačke) bavi izgradnjom kapaciteta, i razvojem i jačanjem održivih struktura za obrazovanje, učenje i trening odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja, a implementacija pomenutog projekta predstavlja nastavak dugogodišnje uspješne saradnje između Udruženja ALDI Goražde i DVV International – Ureda za BiH.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI