text
tex1

ALDI

STORIES

Uspostavljanje radne grupe u Brčko distriktu

20.05.2021

|

Belma Halilović

slika_1

Izrada Akcionog plana

Udruženje ALDI je u 2021. godini nastavilo sa implementacijom projekta “Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Brčko Distriktu BiH”, koji finansira DVV International – Ured za BiH.

Nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji koji reguliše pravac zajedničkog djelovanja partnera u oblasti obrazovanja odraslih u Brčko distriktu BiH, naredni korak je izrada Akcionog plana lokalnog partnerstva u oblasti obrazovanja odraslih u Brčko distriktu BiH, koji je ujedno i najvažnija aktivnost ovog projekta. 
U skladu s tim, jučer, 19. maja 2021. godine održan je sastanak, koji je imao za cilj uspostavljanje radne grupe koja će u narednom periodu raditi na izradi Akcionog plana, kao i definisanje narednih koraka i aktivnosti na ovom projektu.

Članovi radne grupe su predstavnici Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu (Vlada Brčko distrikta BiH), Pedagoške institucije - Odjeljenje za obrazovanje (Vlada Brčko distrikta BiH), Omladinskog centar „Vermont“ Brčko distrikt, Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, Udruženja poslodavaca Brčko Distrikta BiH, Privredne komora Brčko Distrikta BiH, te Centra za obrazovanje odraslih „Hartmann und Mayer“. 

Udruženje ALDI u saradnji sa DVV International – Ured za BiH i Odjeljenjem za obrazovanje pri Vladi Brčko distrikta BiH realizuje projekat “Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Brčko Distriktu BiH”, uz finansijsku podršku Ministarstva za privrednu saradnju i razvoj SR Njemačke.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI