text
tex1

ALDI

STORIES

Memorandum o saradnji KS

2021-06-15 10:31:37

|

Belma Halilović

slika_1

Kanton Sarajevo

Udruženje ALDI u saradnji sa DVV International – Ured za Bosnu i Hercegovinu, Privrednom komorom Kantona Sarajevo i Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo realizuje projekat „Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo“, uz finansijsku podršku Ministarstva za privrednu saradnju i razvoj SR Njemačke.

Rezultat projekta koji ima za cilj uspostavljanje efikasnih načina participacije relevantnih aktera u procesu obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja, jeste potpisivanje Memoranduma o saradnji. Memorandum je potpisan 08. juna 2021. godine između ukupno 18 relevantnih vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo. Ovim su regulisana međusobna prava i obaveze, strateška uloga i pravci zajedničkog djelovanja u ovoj oblasti.

Potpisnici Memoranduma su: Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Privredna komora Kantona Sarajevo, Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, International University of Sarajevo, Srednja građevinsko-geodetska škola, Srednja škola za okoliš i drvni dizajn, Srednja škola za saobraćaj i komunikacije Sarajevo, Srednjoškolski centar Hadžići, Srednjoškolski centar "Nedžad Ibrišimović', Ilijaš, Centar za promociju civilnog društva CPCD – SMART centar za obrazovanje odraslih, Udruženje Centar za edukaciju i istraživanje "Nahla", "Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo", Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, Asocijacija za upravljanje rizicima AZUR Sarajevo, Ustanova za obrazovanje odraslih "Nova zanimanja" Sarajevo, PU za obrazovanje odraslih Senad Hair Academy, Centrotrans d.d. i Dizart d.o.o.

Naredne aktivnosti u okviru pomenutog projekta jesu izrada Web platforme za potrebe partnerstva u Kantolu Sarajevo, kao i izrada Akcionog plana lokalnog partnerstva u oblasti obrazovanja odraslih,  čime će se definisati strateški pravci djelovanja pomenutog partnerstva.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI