text
tex1

ALDI

STORIES

Sastanak članova lokalnog partnerstva Goražde

22.juni 2021

|

Belma Halilović

slika_1

Jačanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih

Danas je održan sastanak članova lokalnog partnerstva Goražde u okviru projekta „Jačanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih“ na kojem je razgovarano o tekućim aktivnostima na projektu kao i o mogućnostima apliciranja na zajedničke projekte na polju obrazovanja odraslih i zapošljavanja.

Osim toga, na sastanku su se nastojali identificirati ključni problemi i izazovi u zapošljavanju uzrokovani pandemijom pogođene lokalne privrede BPK Goražde. Kako bi nastojali ublažiti posljedice, lokalno partnerstvo nastavlja zajedničkim naporima ojačati institucionalne mehanizme kroz kreiranje novog zajedničkog pravca djelovanja.

S tim u vezi, danas je potpisan Sporazuma o saradnji između članova lokalnog partnerstva za zapošljavanje u svrhu zajedničke pripreme projekta namjenjenog lokalnim partnerstvima za zapošljavanje, koji finansira Evropska unija.

Projekat „Jačanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih“ finansira DVV International - Ured za BiH

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI