text
tex1

ALDI

STORIES

Pružena podrška za udruženja kroz 4 akcije

2022-07-14 09:24:27

|

Belma Halilović

slika_1

Potpisan Sporazum o regulisanju međusobnih odnosa

Jučer je u prostorijama Udruženja #ALDI upriličeno potpisivanje Sporazuma o regulisanju međusobnih odnosa sa predstavnicima udruženja kojima će biti pružena podrška kroz 4 akcije koje će biti zasnovane na omladinskom aktivizmu i volontarizmu. 

Kroz cijeli projekat, Udruženja Volonterski servis mladih, Planinarsko udruženje 'Klek' Goražde, Udruženje 'Eko Habitat' Goražde i Udruženje 'Centar za društveni aktivizam i prosperitet - CEDAP su imali priliku da u svojim organizacijama unaprijede ljudske kapacitete za planiranje i izvođenje akcija u zajednici i da na taj način efikasnije koriste sve raspoložive resurse.

U narednom periodu izabrane organizacije civilnog društva će raditi na implementaciji sljedećih akcija: Volonterski servis mladih: 'Eko-Drinska regata', Planinarsko udruženje 'Klek' Goražde: 'Koračajmo zajedno ljepšim stazama', Udruženje 'Eko Habitat' Goražde: 'Eko-Art poruka' i Udruženje 'Centar za društveni aktivizam i prosperitet - CEDAP': 'Zajedno za Gu-Gu bazar' .

Pomenute akcije će se provoditi u okviru projekta „Podrška mladim ljudima da postanu aktivni agenti promjena: Društvo treba heroje“ koji se implementira u okviru programa: „Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo – EMBRACE“, koji finansira Vlada Kraljevine Norveške, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Pratite nas i saznajte više o ovim akcijama #soon #staytuned 
UNDP Bosnia and Herzegovina Norwegian Embassy in Sarajevo

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI