text
tex1

ALDI

STORIES

AITI otvara nove mogućnosti

2023-04-18 14:43:51

|

Belma Halilović

slika_1

Ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde

U prostorijama Udruženja ALDI upriličena je zvanična posjeta od strane Ministrice za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Adisa Alikadić - Herić i Višeg stručnog saradnika za pravne poslove pri Ministarstvu za obrazovanje, Amira Duhovića, prilikom koje je ALDI 'Naprednom institutu za tehnologije i inovacije' Ustanova za obrazovanje odraslih Goražde (AITI) uručeno Rješenje o ispunjavanju uslova za provođenje Programa obrazovanja odraslih – ENGLESKI JEZIK za poslovnu administraciju. 

Poslovna komunikacija na engleskom jeziku je vještina koju mnogi zaposlenici uče, vježbaju i unaprijeđuju tokom svoje karijere kao jednu od ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje. Svrha programa obrazovanja jeste da doprinese razvoju znanja i vještina u oblasti engleskog jezika za poslovnu administraciju  koje su primjenjive kako za nezaposlene pojedince i grupe, tako i za zaposlene osobe u svim sferama ekonomskog, socijalnog i kulturnog života, naročito poslovnog svijeta. Cilj programa jeste da usavrši polaznike u oblasti poslovnog jezika na nivou A2.1, te da unaprijedi kompetencije polaznika da na radnom mjestu djeluju na profesionalan i odgovoran način. 

U narednom periodu dijelimo više informacija za sve zainteresovane osobe za trening kurs ENGLESKI JEZIK za poslovnu administraciju. #staytuned 

ALDI ima dugogodišnju uspješnu saradnju na polju obrazovanja odraslih sa ministarstvom obrazovanja, kao i sa DVV International – Ured za BiH, uz čiju podršku je izrađen i akreditovan Program obrazovanja odraslih - engleski jezik za poslovnu administraciju.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI