Innovative

training labaratory

text
text

O Inovativnom trening labaratoriju

ALDI inovativni trening labaratorij omogućava mladim i inovativnim osobama sticanje digitalnih vještina kroz obuku i praktičan rad na izradi digitalnih proizvoda i usluga

Sticanje digitalnih vještina provodi se kroz programe obuke u okviru kratkih trening kurseva, kurseva u okviru odobrenih obrazovnih programa za obuku u digitalnim vještinama, te kroz individualni i grupni rad putem kojih se stečene vještine primjenjuju na primjerima iz stvarnog života

Kako se mogu uključiti u ITLab?

ALDI redovno objavljuje pozive za prijavu na trening programe. Pored redovnih programa, polaznici su u mogućnosti pratiti on-line trening programe putem koji polaznike osposobljavaju u programiranju i korištenju najnovijih okvira za kojima postoji izuzetna potražnja na tržištu.

Također, polaznici mogu prisustvovati seminarima i webinarima putem kojih mogu dobiti informacije o najnovijim trendovima u globalnoj softwerskoj industriji a koje im mogu pomoći da donesu odluku o svojoj budućoj karijeri.

Zainteresovani za programiranje?

Sticanje bazičnih digitalnih vještina naš je prioritet. Polaznici našeg labaratorija imaju mogućnost obuke u kojoj će savladati osnove WEB tehnologije - HTML5 CSS3 i javascript5. Polaznici koji su usavršili ove tehnologije imaju mogućnost da nastave razvijati svoje vještine programiranja kroz obuku u programiranju u PHP programskom jeziku i NodeJS okviru

Kako bi razvili svoju karijeru u softwerskoj industriji, ITLab omogućava polaznicima učešće u višemjesečnim programima obuke u JAVA programiranju, kao i sve popularnijem programiranju u Python programskom jeziku.

Internet of Things i Big Data

Digitalna ekonomija zahtjeva primjenu najnovijih tehnologija koje zahtjevaju posebne vještine rada u softwerskim okvirima koji omogućavaju programerima primjenu svojih vještina u širokom spektru zanimanja. Kako bi stvorili bazu stručnih i obučenih ICT profesionalaca, ITLab omogućava polaznicima specijalizaciju u najnovijim digitalnim trendovima kao što su IoT, Big Data i Analytics.

Kako bi se vještine u ovim oblastima usavršile, polaznicima omogućavamo rad na razvoju ideja iz stvarnog života stavljajući na raspolaganje znanje i resurse neophodne da se ideje provedu u praksu.

Zainteresovani za razvoj karijere?

U našem labaratoriju možete pronaći različite aktivnosti koje odgovaraju vašim zahtjevima

slika
Pogledajte najnovije programe obuke:
Kako nas pronaći:

Prostorije Inovativnog trening labaratorija se nalaze u sjedištu Udruženja ALDI na adresi:
Panorama b.b., 73000 Goražde
Bosna i Hercegovina