text
tex1

ALDI

STORIES

Održan prvi sastanak koordinacionog tijela u okviru Projekta „EDU&JOB“

2014-02-12

|

Anesa Imamović

slika_1

Održan prvi sastanak koordinacionog tijela u okviru Projekta „EDU&JOB: Jačanje prava radnika i tržišta radne snage zagovaranjem regulative o obrazovanju odraslih”, finansiranog od strane EU

U okviru projekta „EDU&JOB: Jačanje prava radnika i tržišta radne snage zagovaranjem regulative o obrazovanju odraslih”, a u cilju podsticanja značajnije i sveobuhvatnije reforme u oblasti zapošljavanja i uvođenja novih modela brige o nezaposlenim koji značajnije mogu uticati na smanjenje registrirane nezaposlenosti i povećanje broja zaposlenih, te u cilju razvijanja svijesti o potrebi i značaju korjenite reforme obrazovnog sistema i sistema socijalne sigurnosti nezaposlenih lica na prostoru BPK, ALDI je organizovao sastanak koordinacionog tijela, koji je održan 10. februara 2014. godine u prostorijama „ALDI“ u.g., Panorama bb, Goražde sa početkom u 12:00 sati.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Službe za zapošljavanje BPK Goražde, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, SSŠ „Džemal Bijedić“ Goražde, Udruženja poslodavaca BPK, Obrtničke komore BPK, te ALDI i CCI.  

Prvi sastanak je protekao u upoznavanju sa planom rada, upoznavanju članova Radne grupe sa stanjem u drugim kantonima i zemljama u okruženju po pitanju donošenja Zakona o obrazovanju odraslih, te iznošenju generalnih komentara na prijedlog prednacrta Zakona, davanju prijedloga i donošenju zaključaka.    

Planirano je da se slijedeći sastanak održi za 15 dana.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI