text
tex1

ALDI

STORIES

Sastanak druge radne grupe u okviru projekta „EDU&JOB“

2014-03-14

|

Meliha Gačanin

slika_1

Projekat „EDU&JOB: Jačanje prava radnika i tržišta radne snage zagovaranjem regulative o obrazovanju odraslih”,

U okviru projekta „EDU&JOB: Jačanje prava radnika i tržišta radne snage zagovaranjem regulative o obrazovanju odraslih”, 13.03.2014.godine u organizaciji ALDI-a, u Goraždu je održan drugi sastanak radne grupe za izradu Prijedloga nacrta zakona o obrazovanju odraslih u BPK Goražde.  
Sastanku su prisustvovali predstavnici Službe za zapošljavanje BPK Goražde, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, SSŠ „Džemal Bijedić“ Goražde, Udruženja poslodavaca BPK, Pedagoškog zavoda BPK, te ALDI.

Na sastanku je utvrđeno da će se u roku od 7 dana pripremiti Prijedlog u skladu sa zaključcima donesenim na radnoj grupi, koji će proći kroz provjeru od strane predstavnika Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde te biti predstavljen radnoj grupi na konačno usaglašavanje.

Pored Prijedloga nacrta zakona o obrazovanju odraslih, radna grupa je dogovorila i pripremu prijedloga za izmjene i dopune Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju BPK Goražde koji će sadržavati i regulisati oblast stručne obuke odraslih osoba. Slijedeći sastanak radne grupe je zakazan za 2 sedmice.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI