text
tex1

ALDI

STORIES

ALDI i CCI u Goraždu organizovali ulični štand

2015-04-28

|

Admin

slika_1

Agencija za lokalne razvojne inicijative (ALDI) i Centri civilnih inicijativa (CCI) organizovali ulični štand kojim se promoviše donošenje Zakona o obrazovanju odraslih.

Agencija za lokalne razvojne inicijative (ALDI) i Centri civilnih inicijativa (CCI) sa zadovoljstvom ističu da je Vlada Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) jednoglasno usvojila Nacrt Zakona o obrazovanju odraslih. Nacrt Zakona se našao na dnevnom redu sjednice Skupštine BPK 11.09.2014.godine.

U cilju zagovaranja donošenja kvalitetnog Zakona o obrazovanju odraslih ALDI i CCI su 10.09.2014.g. u Goraždu organizovali ulični štand kojim se promoviše donošenje Zakona o obrazovanju odraslih. Uz podršku Evropske unije, tokom 2014. pokrenuta je kampanja Uči i Radi, s ciljem umanjenja nezaposlenosti i jačanja tržišta rada, putem donošenja adekvatnih zakona o obrazovanju odraslih, prekvalifikaciji i dokvalifikacijii. U tu svrhu aktivirana je i posebna internet stranica www.uciradi.ba, koja će pomoći nezaposlenima, novinarima, studentima, analitičarima, i svima drugima u boljem razumijevanju važnosti i prilika za cjeloživotno učenje.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI