text
tex1

ALDI

STORIES

Certificiranje zaposlenih osoba

2015-05-11

|

Admin

slika_1

Uspješno započet proces certificiranja zaposlenih osoba u proizvodnim kompanijama sa prostora BPK

U cilju postizanja većih standarda koji su neophodni da bi kompanije sa prostora BPK Goražda bile što konkurentnije na tržištu rada, Agencija za lokalne razvojne inicijative (ALDI) u saradnji sa Srednjom stručnom školom “Džemal Bijedić” iz Goražda implementira program obuke za zaposlene osobe koje ne posjeduju formalnu kvalifikaciju i certifikaciju prethodno stečenog znanja.  

Obuka se odvija u okviru projekta “Smanjivanje disbalansa između ponude i potražnje za radnom snagom i poboljšanje sposobnosti, konkuretnosti i zapošljavanja radne snage u Goraždu", koji finansira Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini. 

Ova aktivnost podrazumijeva teoretsku obuku obzirom da je ova grupa korisnika već prošla praktičnu obuku kod svojih poslodavaca tokom dugog niza godina rada na poslovima za šta je neophodna formalna certifikacija. Prvu grupu, koja je započela sa stručno-teorijskom obukom 27.09.2014., čine zaposleni iz kompanije UNIS "Ginex" d.d. Goražde, koji će ovom obukom steći kvalifikaciju i certifikat za zanimanje pirotehničar.  

Obuka se obavlja po nastavnom planu i programu koji je odobren od strane Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde. Održavanje obuke će se obavljati u prostorijama Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“ Goražde, a za polaznike su obezbjeđeni besplatni priručnici za lakše savladavanje gradiva.

Nakon završene obuke svi polaznici će dobiti certifikate koji su takođe odobreni od strane Ministarstva. Stručno-teorijska obuka će se nastaviti i u narednom periodu u koju će biti uključene i ostale kompanije sa prostora BPK Goražde.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI